Održana redovna skupština DVD-a Gat

3 minuta/e za čitanje

U subotu 11. ožujka 2023. godine u prostorijama Društvenog doma Gat održana je redovna skupština DVD-a Gat uz nazočnost operativnih članova uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVID-19.

Skupštini DVD-a Gat nazočio je pročelnik ureda gradonačelnika Domagoj Varžić i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, koji tijekom godine prati rad DVD-a na području Grada Belišća.

Predsjednica DVD-a Ljerka Vučković prisutnima je iznijela Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Gat u 2022. godini, te Planove rada i financija za 2024. godinu.

Nakon usvojenih Izvješće za 2022. godinu i Planova za 2024. DVD-a Gat dana je riječ gostima.

Pročelnik ureda gradonačelnika Domagoj Varžić pozdravio je sve prisutne u ime Gradonačelnika i svoje osobno ime, te istakao zadovoljstvo što je u prisustvu vatrogasaca jer je uloga vatrogasaca i njihovo djelovanje u društvo veoma bitno, što se ističe u rješavanju nastalih nepogoda, a također u društvenom životu svakog mjesta. Djelovanje dobrovoljnih vatrogasaca je značajno kroz rad i animaciju mladih te obuku svojih članova. Ističe zadovoljstvo s velikim brojem prisutnih mladih članova. Ističe potporu Gradske uprave u djelovanju vatrogasnih organizacija i nastojanji da urede i opreme vatrogasne domove za još bolji i uspješniji rad. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu i ostvarivanju svih zacrtanih ciljeva.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG Belišće i osvrnuo se na izvješće o radu Društva koje je izneseno veoma iscrpno, što opisuje zajedništvo i požrtvovnost svih članova u radu i postizanju rezultata u 2022. godini. Istaknuo je pozitivnu strukturu članstva, gdje se kroz osposobljavanja vatrogasnih kadrova svake godine uključuju članovi DVD-a Gat, što pokazuje konstantan rad s mlađim članovima koji ulaze u operativno članstvo, a posebno kroz provedbu natjecateljskog duha. Ističe potrebu za uključivanjem mlađih operativnih članova u prekvalifikaciju za profesionalnog vatrogasca, budući je otvorena ispostava Državne vatrogasne škole u Osijeku i mogućnost školovanje je lakša. Također poziva članove koji žele stupanj višeg ili visokog obrazovanja da odaberu smjerove zaštite od požara, okoliša ili zaštite na radu, s obzirom da takvog visokoobrazovanog kadra nedostaje.

Na kraju se zahvalio rukovodstvu na doprinosu u radu tijela VZG Belišće te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu, sa željom za puno osobnog zdravlja i mira.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi pristupilo se uručivanju uvjerenja o osposobljenosti članova, i to:

Zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio je:

  1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”:
    • Kristina Glavaš, Valentin Gardilo i Florijan Josip Stanić
  2. Diploma za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 40 godina”:
    • Ljerka Vučković, Dubravka Gorički i Hermina Živković
  3. Diploma za 50 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 50 godina”:
    • Miroslav Galinović i Dragan Majdenić

Nakon uručenih uvjerenja i diploma predsjedavajuća Ljerka Vučković zahvalila se prisutnima na nazočnosti i zaključila rad Skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare