Održana redovna izborno-izvještajna skupština Vatrogasne zajednice grada Belišće

3 minuta/e za čitanje

U četvrtak 25. ožujka 2021. godine u vatrogasnom domu DVD-a Belišće održana je redovna izborno-izvještajna godišnja Skupština VZG-a Belišće uz nazočnost zastupnika DVD-a članica VZG Belišće, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini VZG-a Belišće nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća gđa. Ljerka Vučković i zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije g. Zdravko Cvenić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijsko izvješće u 2020., te Planove rada i financija VZG Belišće za 2022. godinu u izlaganju zapovjednika VZG Belišća g. Dubravka Čovčića.

Nakon usvojenih Izvješća za 2020. godinu i Planova za 2022. VZG-a Belišća, pristupilo se davanju razrješnice starom rukovodstvu Zajednice za mandatno razdoblje 2017. – 2021. godine, a potom izboru novog rukovodstva.

Predsjednik Komisije za organizacijska i financijska pitanja VZG Belišće g. Slavko Milekić iznio je prijedlog kandidata za dužnosnike u tijelima VZG Belišće za mandatno razdoblje 2021. – 2026. godine koji su jednoglasno izabrani, i to:

 • Dubravko Čovčić za zapovjednika,
 • Ivan Vincetić za zamjenika zapovjednika.
 • Nikica Mužević za predsjednika,

Potom je potvrđena verifikacija članova DVD-a u Predsjedništvu i Zapovjedništvu VZG Belišće, i to:

PREDSJEDNIŠTVO VZG Belišće:

 1. Slavko Milekić – DVD Belišće;
 2. Ivan Anić – DVD Bistrinci;
 3. Milan Strahinec – DVD Bocanjevci;
 4. Velibor Vinogradac – DVD Vinogradci;
 5. Josip Stjepanović – DVD Tiborjanci;
 6. Dinko Galinović – DVD Veliškovci;
 7. Ljerka Vučković – DVD Gat;
 8. Nikica Mužević – predsjednik VZG;
 9. Ivan Vincetić – zamjenik zapovjednika VZG;
 10. Dubravko Čovčić – zapovjednik VZG.

 

ZAPOVJEDNIŠTVO VZG Belišće:

 1. Željko Čakalić – DVD Belišće;
 2. Siniša Ledinšćak – DVD Bistrinci;
 3. Josip Pavoković – DVD Bocanjevci;
 4. Željko Berečić – DVD Vinogradci;
 5. Ivica Talafuk – DVD Tiborjanci;
 6. Josip Kozina – DVD Veliškovci;
 7. Željko Katušić – DVD Gat;
 8. Ivan Vincetić – zamjenik zapovjednika VZG;
 9. Dubravko Čovčić – zapovjednik VZG.

 

Ujedno je objavljena kandidatura g. Nikice Muževića za predsjednika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije i g. Dubravka Čovčića za zamjenika člana VZO-BŽ u Skupštini Hrvatske vatrogasne zajednice.

S prigodnim riječima obratila se zamjenica gradonačelnika gđa Ljerka Vučković istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Ujedno je istaknula brigu koju Grad vodi prema vatrogasnoj organizaciji i napore, s obzirom na svoje financijske mogućnosti, koji se ulažu u vatrogasne domove. Ujedno je istaknula veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća i rukovodstvu VZG Belišće koje stoji na raspolaganju u rješavanju svih problema.

Nazočnima se obratio zapovjednik VZO-BŽ g. Zdravko Cvenić, pozdravljajući sve prisutne u svoje ime i ime županijske vatrogasne zajednice. Pohvaljuje rad Zajednice i iznosi kvalitetan doprinos u rješavanju svih vatrogasnih pitanja. Istaknuo je da VZG Belišće polovinom 2021. godine treba dobiti kombi iz sredstava HVZ, a također napominje otvaranje vatrogasne škole na području Osječko-baranjske županije, što će doprinijeti lakšem ostvarivanju prekvalifikacije za profesionalnog vatrogasca. S obzirom da smo mi dobrovoljna vatrogasna društva, a znamo da u 2020. godini zbog pandemije koronavirusa nije bilo društvenih događanja, što je poremetilo društvena zbivanja i druženja svih kategorija članstva. Čestitao je zapovjedniku na dobrom vođenju zajednice i ujedno se zahvalio na velikom doprinosu naših članova u tijelima VZO-BŽ, te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.

Nakon pozdravnih riječi gostiju, g. Nikica Mužević zaključio je rad Skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.