Održana izvještajna skupština DVD-a Veliškovci

2 minuta/e za čitanje

U Hrvatskom domu u Veliškovcima u subotu, 08. veljače 2020. godine, održana je 94. izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci.

Uz nazočnost velikog broja članstva DVD-a Veliškovci, kao i predstavnika Dobrovoljnih društava s područja grada Belišća, te iz Našica, Marijanaca i Petrijevaca, skupštini su nazočili i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić, te zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković.

Na sjednici se osvrnulo na rad Društva u protekloj 2019. godini koju su ponajprije obilježile mnogobrojne aktivnosti, a posebno uzastopni šesti plasman po redu ženske ekipe mladeži na Državno vatrogasno natjecanje. I protekle godine radilo se na osposobljavanju vatrogasnih kadrova.

Zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković u svom obraćanju pozdravila je sve prisutne članice i članove DVD-a Veliškovaca i sve goste u ime gradonačenika Grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. Pohvalila je velik broj mladeži i djece u radu DVD-a koji predstavljaju budućnost Društva. Istaknula je kako se Grad Belišće trudi sukladno mogućnostima podržati rad dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su temelj obrane od požara na lokalnoj razini. Čestitala je DVD-u Veliškovci na svemu što rade, posebice na svim aktivnostima koje pružaju za djecu i mlade, te poželjela puno uspjeha u budućnosti.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Belišća Dubravko Čovčić pozdravio je sve prisutne i pohvalio rad Društva, a posebno žensku ekipe mladeži DVD-a Veliškovci koja će po šesti puta predstavljati ekipu s područja VZG Belišća i VZOBŽ na Državnom natjecanju. Istaknuo je kratke odrednice novog Zakona o vatrogastvu, koji je na snazi od 01.01.2020. godine, kojim je ustrojen Središnji državni ured za vatrogastvo.

Na skupštini je zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić dodijelio diplome o stjecanju zvanja za vatrogasca Vanji Crnogaj i Mateju Sučić, dok je diplomu o stjecanju zvanja za vatrogasac I. klase primio Petar Jagodić.

Spomenicu za 20 godina rada u društvu primila je Tea Glavica.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.