Održana izvještajna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci

2 minuta/e za čitanje

U subotu 11. veljače 2023. godine u prostorijama Hrvatskog doma u Bocanjevcima održana je 97. izvještajna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci.

Skupštini su nazočili potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Bojan Vuksanić, predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević, predsjednik KUD-a Šokadija Bocanjevci Saša Piškorjanac, predsjednik MPD Bocanjevački pajdaši Željko Vuksanić, predstavnici susjednih DVD-ova koji pripadaju VZG-a Belišće (Bistrinci, Belišće, Gat, Vinogradci, Veliškovci) te operativni i podupirajući članovi iz Bocanjevaca i Gorice Valpovačke.

Nakon izbora radnog voditeljstva prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bocanjevci za 2022. godinu, iz kojeg vrijedi izdvojiti još jednu godinu bez požara, kupovinu još jednog izolacijskog aparata, dežurstvo za vrijeme žetve, javno-pokaznu taktičku vježbu, radne akcije članova te uspješne nastupe mlađih kategorija na Gradskom natjecanju u Belišću i natjecanju u Marijancima.

Nakon izvješća o radu u 2022., prisutni su poslušali i Financijsko izvješće za 2022. godinu te Plan rada i Financijski plan za 2024. godinu.

Uslijedila je dodjela uvjerenja za zvanje „Vatrogasac I. klase” Marinu Vuksaniću koje su svečano uručili predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević i zapovjednik DVD-a Bocanjevci Josip Pavoković, nakon čega je dana riječ gostima.

Potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Bojan Vuksanić pozdravio je sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burića i zamjenice gradonačelnika Ljerke Vučković i u svoje osobno ime te uputio čestitke na svim naporima koje provodi ovo Društvo. Obećao je i dalje pomoć Grada Belišća u svim projektima koje provodi DVD Bocanjevci, kao i VZG Belišće. Istaknuo je zabrinutost novim zakonskim regulativama koji male DVD-ove svrstavaju uz bok s velikim gradskim postrojbama i javnim profesionalnim vatrogasnim postrojbama.

Predsjednik KUD-a Saša Piškorjanac odao je zahvalu članovima DVD-a Bocanjevci prilikom osiguravanja trodnevne smotre folklora “Bocanjevci alaj ste milina”, a osobito festivala ženskih vokalnih skupina i klapa “Kad zapjevam ja i moja druga” koje se održava sredinom lipnja.

Predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević iskazao je zadovoljstvo načinom kako se radi u DVD-u Bocanjevci te napomenuo da je upravo mladež koja je prisutna na ovoj skupštini jamac nastavka protupožarne preventive na području Bocanjevaca i Gorice Valpovačke. Tom prilikom zahvalio se i Gradu Belišću na pomoći koju im pruža i osiguravanju odličnih uvjeta za rad.

Na samom kraju predsjednik DVD-a Bocanjevci Milan Strahinec ponovio je probleme s članstvom s kojima se, na žalost, susreću sve udruge te pozvao sve zainteresirane da se priključe radu DVD-a Bocanjevci. Zahvalio se svima prisutnima na pozornosti, nakon čega je zaključio skupštinu.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare