Obilježavanje blagdana Svetog Florijana 2018. godine

2 minuta/e za čitanje

Blagdan Svetog Florijana, sveca kojemu se Kršćani kroz duga stoljeća mole za pomoć protiv pogibelji ognja, poplave i drugih nepogoda, slavi se 4. svibnja.

Povodom blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u Maloj vijećnici Gradske uprave, danas je organiziran prijam za predstavnike Vatrogasne zajednice grada Belišća i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada.

Zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić pozdravio je prisutne vatrogasce i istaknuo važnost vatrogasaca kao okosnice Stožera civilne zaštite jer su vatrogasci oni koji gotovo uvijek prvi izlaze na teren u kriznim situacijama. Također je istaknuo i važnost rada s podmlatkom jer oni predstavljaju svijetlu budućnost vatrogasnog djelovanja na našem području. Pohvalio je dosadašnji kontinuirani rad s djecom i mladima, koji se najbolje ogleda u izvrsnim rezultatima naših dobrovoljnih vatrogasnih društava na natjecanjima.

Zamjenik Varžić istaknuo je kako ne izostaju nastojanja Grada u podizanju standarda vezanih za opremljenost i infrastrukturu. Najavio je da je projekt energetske obnove zgrade Vatrogasnog doma u Belišću prošao i napomenuo kako ga posebno raduje što će se urediti prostor središnje postrojbe kako bi vatrogasci imali kvalitetne uvjete za rad.

U ime vatrogasaca obratio se zapovjednik Dubravko Čovčić, koji se osvrnuo na radove u Vatrogasnim društvima. Napomenuo je kako ih ove godine očekuju brojne promjene zbog novog zakona o vatrogastvu.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević zahvalio je Gradu na pomoći i podršci te vatrogascima na silnom doprinosu. Rekao je da vjeruje kako će članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava i nadalje služiti svim građanima te preuzimati brigu za svoja mjesta.

Zamjenik gradonačelnika zahvalio je na trudu i doprinosu u proteklom razdoblju te uz čestitku poželio što manje intervencija u budućnosti, a što više okupljanja u ovakvim prigodama.

U večernjim satima članovi DVD-a Belišće u svečanim odorama prisustvovali su svetoj misi u crkvi Sv. Josipa Radnika u Belišću, gdje je na početku mise prisutne vatrogasce pozdravio župnik fra. Branko Janjić uz kratki osvrt i biografiju sveca Florijana. Nakon večernje svete mise članove DVD-a Belišće je ugostio fra Dario Mican uz kratak razgovor s vatrogascima. Nakon toga u prostoru vatrogasnog doma Belišće održano je kratko druženje uz uvodnu riječ zapovjednika Dubravka Čovčića koji je čestitao Dan Sv. Florijana i zahvalio se svim članovima na dobrovoljnom radu i trudu koji ostavljaju za boljitak ovog vatrogasnog društva. Potom je predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević uručio spomenicu za 70-godišnji rad u vatrogasnoj organizaciji JELIĆ PETRU, najstarijem članu Društva, koji je s radošću primio spomenicu.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.