Mališani Vrtića „Maslačak“ i učenici Osnovne škole Belišće posjetili vatrogasce

1 minuta/e za čitanje

U sklopu “Dječjeg tjedna” 4. listopada 2018. godine 25 mališana vrtićke skupine Vrtića „Maslačak“ u prijepodnevnim satima i 21 učenik drugog C razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće u poslijepodnevnim satima posjetili su središnju vatrogasnu postrojbu DVD-a Belišće, gdje ih je pozdravio zamjenik zapovjednika DVD-a Ivan Vincetić.

U prostoru vatrogasnog spremišta i ispred garaža prikazana im je edukativna prezentacija s naznakom što je vatrogasna djelatnost, s čime se vatrogasci bave, a posebno na što djeca moraju obratiti pozornost da do požara ne dođe. Ujedno im je pokazana vatrogasna tehnika i oprema koju vatrogasci koriste na intervencijama.

Na mnogobrojna pitanja učenika dobili su odgovore od voditelja vatrogasnog podmlatka i mladeži DVD-a Belišće Željka Čakalića, te uz pomoć triju pripadnika vatrogasne mladeži prezentiran je rad s vatrogasnom brentačom i rušenje mete, koju uvježbavaju na vatrogasnim susretima podmlatka i mladeži. U istoj vježbi su se okušali mali posjetitelji i učenici, što im se veoma svidjelo.

Ujedno voditelj podmlatka i mladeži Željko Čakalić prezentirao je što se radi na susretima podmlatka i mladeži i pozvao sve zainteresirane učenike za rad u vatrogastvu da se pridruže na susretima koji se održavaju svake subote u 15,00 sati. Svim mališanima i učenicima uručen je priručnik „Spriječimo nesreće“ i raspored sati s vatrogasnim motivima.

Puni dojmova i novih saznanja, na praktičan način su spoznali rad vatrogasaca koji se brinu za zaštitu od požara u svojim mjestima.

 

Zapovjednik
DVD-a Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.