Izaslanstvo iz austrijskog Tirola posjetilo Osječko-baranjsku županiju

2 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Izaslanstvo iz austrijskog Tirola posjetilo Osječko-baranjsku županiju
Loading
/

Posjet organiziran 23. i 24. listopada nastavak je suradnje započete početkom godine, a rezultirao je do sada vrlo vrijednom donacijom vatrogasnih vozila.

Delegacija iz Austrije u sastavu Peter Logar, koordinator pokrajine Tirol za vatrogasnu pomoć te Hubert Ritter, vatrogasni stručnjak i inspektor te koordinator projekta iz Hrvatske Tomislav Stokić obišli su u društvu predstavnika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije vatrogasne postrojbe na području Osječko-baranjske županije.

U ponedjeljak, 23. listopada s delegacijom iz Austrije obavljen je obilazak i upoznavanje s radom JVP Našice, DVD Zoljan, DVD Jelisavac, DVD Bizovac, DVD Belišće kojem su donirane auto ljestve, DVD Bistrinci, DVD Veliškovci i DVD Bocanjevci.

U utorak, 24. listopada nastavljen je obilazak DVD Josipovac Punitovački, DVD Budrovci, DVD Piškorevci, DVD Selci Đakovački, DVD Satnica Đakovačka i DVD Gašinci.

U svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima koje smo posjetili zapovjednici su izvršili prijavak županijskom zapovjedniku te se nakon toga pristupilo obilasku objekata i opreme koje koriste vatrogasci. Uz županijskog zapovjednika u pripremi i provedbi obilaska sudjelovali su nadležni zapovjednici Danijel Matković, Dubravko Čovčić, Ivan Klemen i Zlatko Mikešić.

Delegacija je nakon dva dana obilazaka DVD-a, gdje su vidjeli vozila i opremu koja je već donirana i upoznali navedena DVD-a, obavila završni sastanak i analizu. Gosti iz Austrije izrazili su svoje zadovoljstvo viđenim i posebno pohvalili urednost, brojnost i disciplinu koju su zatekli. Gospodin Petar Logar posebno je istaknuo da je lijepo vidjeti toliki broj mladih koji su uključeni u rad vatrogasnih društava.

Gospodin Hubert Ritter prisutnim zapovjednicima iznio je način i provedbu opremanja i korištenja DVD-a u Austriji koja se zasniva na navalnim vozilima s vodom i pratećim vozilima uz osnovu osiguravanja opskrbe potrebne vode iz hidrantske mreže ili otvorenih izvora, gdje se u velikom dijelu odnosi na korištenje motornih pumpi za vodu. Samim opremanjem DVD-a s takvom opremom podrazumijeva i takav taktički pristup na vatrogasnim intervencijama. Dvodnevna aktivnost uspješno je privedena kraju, na opće zadovoljstvo svih sudionika te su dogovorene daljnje aktivnosti na opremanju vatrogasnih društava vozilima iz Austrije.

 

Izvor: vzzob.hr

 

 

5 1 glas
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare