Edukacija djece u području civilne zaštite

1 minuta/e za čitanje

Nastavkom suradnje vatrogasnih postrojbi i Područnog ureda civilne zaštite Osijek, 15. svibnja 2019. godine, u sklopu Nacionalnog programa provedena je edukacija djece u području civilne zaštite.

Prezentacija rada, opreme i uloge pojedinih službi prikazana je prvo djeci predškolskog uzrasta u vrtiću „Maslačak“, a potom učenicima Osnovne škole „Ivana Kukuljevića“ Belišće, uz izlaganje predstavnice PUCZ Osijek i praktičnog prikaza opreme i rada pripadnika vatrogasnih postrojbi, policije, te HGSS-a.

Upoznavanje s radom pojedinih službi i saznanja o situacijama u kojima se pojedinac može naći, te postupci koji su nužni za brzo reagiranje u nepoželjnoj situaciji, djecu je veoma zanimalo, a kroz mnoge upite došli su do novih saznanja koja im mogu pomoći u budućnosti.

Ovakav način edukacije je veoma bitan za mlađu populaciju, gdje se preventivno može djelovati na suzbijanje neželjenih posljedica koje mogu nastati.

Prezentacijom vatrogasnog dijela u zajedničkom druženju djece i operativnih vatrogasaca DVD-a Belišća uspostavljena je odlična komunikacija i suradnja, gdje su djeca s mnogo upita željnih saznanja, te samim izvođenjem radnji i upoznavanja s vatrogasnom opremom, pobliže osjetili s čime se vatrogasci susreću i bave.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.