DVD Belišće za vrijeme remonta u mjesecu rujnu 2022. “Dobava vode”

2 minuta/e za čitanje

Središnja vatrogasna postrojba Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće, u sklopu remontnih radova na postrojenju Vodocrpilišta u mjesecu rujnu 2022. godine, aktivno je sudjelovala na osiguravanju vode iz rijeke Drave.

Operativni pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće u navedenoj aktivnosti dobrovoljno su sudjelovali u izvršavanju zadataka u periodu od 20.09. do 21.09.2022. godine. Zadatak vatrogasnog dijela je bio da se osigura dovoljna količina vode iz rijeke Drave do filtera za pročišćavanje vode, korištenjem više motornih pumpi većeg kapaciteta, gdje su tri motorne pumpe postavljene 19.09.2022. na mjesto crpljenja s pripadajućom opremom.

Kako korisnici ne bi ostali bez pitke vode, operativni članovi DVD-a Belišće – raspoređeni u dvije smjene – nadzirali su rad motornih pumpi za vodu “Rosenbauer” i vodili brigu o dobavi dovoljne količine vode.

Dana 20. i 21.09.2022. godine vozač DVD-a Belišće s autocisternom osiguravao je vodu za potrebe Tvornice papira – Papirnog stroja 3 na kojem su se također obavljali remontni radovi. Zbog prekida snabdijevanja el. strujom dijela tvornice, s 4 elektro agregata (16 kW, 2.7 kW, 5 kW i 4 kW) DVD-a Belišća osigurana je el. energija za manje potrošače tvornice, gdje je bilo nužno da ne dođe do prekida rada (vaga, teretna porta, otprema ambalaže i papira).

Ujedno zbog preventivnih poslova vatrogasnih djelatnika za vrijeme remonta, stalno vatrogasno dežurstvo u Vatrogasnom operativnom centru osiguravali su članovi DVD-a Belišće.

Nakon obavljenih remontnih radova i puštanja pitke vode u normalan rad, obavljeno je 22.09.2022. godine pospremanje i uređenje vatrogasnih motornih pumpi i opreme, za buduće eventualne potrebe u istu svrhu ili za tehničke intervencije.

U naprijed navedenoj aktivnosti sudjelovalo je 9 operativnih članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće, a utrošili su ukupno 180 sati rada u navedenom periodu, gdje je zahvaljujući njihovom angažmanu osigurana pitka voda za korisnike grada Belišća i šire.

Zapovjednik
DVD Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare