Državna vatrogasna škola – poziv

3 minuta/e za čitanje

Državna vatrogasna škola koju je osnovala Republika Hrvatska Uredbom o osnivanju Državne vatrogasne škole (Narodne novine br.: 107/20) je pravni slijednik Vatrogasne škole – ustanove za obrazovanje odraslih osnovane Odlukom o osnivanju Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice, KLASA : 602-01/10-01/01, URBROJ: 36302/02-10-5, od dana 11. ožujka 2010. godine.

Očekivani početak formalnog obrazovanja odraslih, prekvalifikacija za zanimanje vatrogasac i za zanimanje vatrogasni tehničar u sjedištu Državne vatrogasne škole Zagreb, Odjelu Rijeka, Odjelu Split i Odijelu Osijek je studeni 2021. godine.

Nastava će se odvijati u obliku redovne nastave, a u sjedištu u Zagrebu se polaznicima nudi i usluga smještaja.

Prije upisa održat će se ispitivanje tjelesne i psihičke sposobnosti.
Poziv za ispitivanja tjelesne i psihičke sposobnosti, po potrebi i održavanju intervjua, bit će objavljen na stranici Hrvatske vatrogasne zajednice, Državna vatrogasna škola.

Programu prekvalifikacije za zanimanje vatrogasac i programu prekvalifikacije za zanimanje vatrogasni tehničar mogu pristupiti polaznici ne stariji od 29 godina, s obzirom da osoba koja se prima na radno mjesto profesionalnog vatrogasca mora biti mlađa od 30 godina prilikom prvog zaposlenja na radnom mjestu profesionalnog vatrogasca.
Programu prekvalifikacije za zanimanje vatrogasac mogu pristupiti osobe sa završenom srednjom školom ili stečenom stručnom spremom trogodišnje ili četverogodišnje srednje škole.
Programu prekvalifikacije za zanimanje vatrogasni tehničar mogu pristupiti osobe sa završenom četverogodišnjom strukovnom srednjom školom tehničkog usmjerenja iz jednog od slijedećih područja: – strojarstvo – brodogradnja – metalurgija – elektrotehnika – geologija, rudarstvo i nafta – poljoprivreda – šumarstvo – obrada drva – graditeljstvo, geodezija i građevinski materijali – kemijska tehnologija – grafika – tekstil – obrada kože – optika i obrada stakla – unutarnji poslovi i zaštita.

Mole se zainteresirane osobe da ispune Google obrazac sa podacima o željenom programu prekvalifikacije, mjestu pohađanja navedenog, jesu li u sjedištu u Zagrebu zainteresirani za korištenje usluge smještaja te osobnim podacima najkasnije do 10.10.2021. godine.

Obrazac je dostupan preko poveznice https://forms.gle/P8a4dd7pGpgfD3Aq8

Navedene informacije će se koristiti u svrhu organiziranja ispitivanja prije upisa te se u druge svrhe neće koristiti.

Upute za popunjavanje obrasca – u obrazac unesite adresu elektronske pošte, željeno mjesto pohađanja programa prekvalifikacije (Zagreb, Rijeka, Split ili Osijek). Polaznici koji iskazuju želju za polaganjem programa prekvalifikacije u Zagrebu trebaju naznačiti žele li koristiti uslugu smještaja, željeni program prekvalifikacije (vatrogasac ili vatrogasni tehničar), osobne podatke (ime, prezime, kontakt).

**

Vatrogasnu školu – ustanovu za obrazovanje odraslih osnovala je Hrvatska vatrogasna zajednica na temelju Zakona o ustanovama, Zakona o obrazovanju odraslih i Zakona o vatrogastvu. VATROGASNA ŠKOLA provodi programe prekvalifikacije za zanimanja vatrogasca/vatrogaskinje i vatrogasnog tehničara/vatrogasne tehničarke. Za tu je djelatnost od Ministarstva nadležnog za obrazovanje dobila rješenja za rad u poslovnim jedinicama u Rijeci, Splitu i Zagrebu. Sjedište Ustanove je u Zagrebu, Selska cesta 90/A.

Programi obrazovanja traju 819 sati. Provode se u odjeljenjima Vatrogasne škole u Rijeci (Radnička 31), Splitu (Hercegovačka 18) i Zagrebu (Ksaverska cesta 107).

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)