Dobrovoljna društva Vatrogasne zajednice grada Belišća obilježili Dan sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca

1 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Dobrovoljna društva Vatrogasne zajednice grada Belišća obilježili Dan sv. Florijana - zaštitnika vatrogasaca
Loading
/

Povodom Dana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, 4. svibnja 2024. godine Dobrovoljna vatrogasna društva s područja Vatrogasne zajednice grada Belišća obilježila su svoj dan s raznolikom aktivnošću u slavljeničkom duhu.

DVD Belišće – u jutarnjim satima članovi DVD-a Belišće nazočili su svetoj misi u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću povodom sv. Florijana, gdje je fra Marko Neretljak blagoslovio sve vatrogasce i zahvalio se na njihovom nesebičnom radu i požrtvovnosti za druge. U večernjim satima kod kipa sv. Florijana ispred vatrogasnog doma u Belišću zapaljena je svijeća, a u vatrogasnim prostorijama održali su skroman domjenak uz uvodnu riječ zapovjednika Dubravka Čovčića koji je čestitao Dan sv. Florijana i zahvalili se svim članovima na dobrovoljnom radu i trudu koji ostavljaju za boljitak ovog vatrogasnog društva.

DVD Bistrinci – svoj dan obilježilo je okupljanjem svojih članova uz mali domjenak i druženje s mještanima, a posebno mlađeg naraštaja koji zanima vatrogastvo. Pokazana je pripadajuća vatrogasna oprema i rad s vatrogasnom djecom.

DVD Veliškovci i DVD Gat – sa svojim članovima sv. Florijana obilježili su 5. svibnja u nedjelju. Svečanost je započela molitvom ispred DVD-a, a nastavljena procesijom do župne crkve svetog Roka i misom koju je predvodio župnik župe Veliškovci vlč. Danijel Tigandžin. Pedesetak članova nastavilo je zajedničko druženje.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare