Članovi DVD-a VZG Belišće u provedbi mjera zaštite od epidemije COVID-19

1 minuta/e za čitanje

Početkom epidemije koronavirusa 16.03.2020. godine održana je sjednica Zapovjedništva VZG Belišće, gdje se raspravljalo o aktivnostima i mjerama koje se moraju provoditi u vatrogasnim postrojbama u vezi zaštite od epidemije za vrijeme obavljanja vatrogasne djelatnosti – upute i mjere dostavljane su DVD-ima e-mailom. Od 22.03. do 20.05.2020. godine zapovjednici odnosno imenovane osobe DVD-a na području VZG Belišće obavljali su nadzor nad provođenjem mjera zabrane okupljanja na javnom prostoru, a o istome svaki dan oko 18:00 sati su podnosili izvješće radio vezom u Vatrogasni operativni centar (VOC) Belišće.

Zapovjednik VZG Belišće i VOC Belišće su svakodnevno tijekom jutarnje provjere s Županijskim vatrogasnim operativnim centrom „OKIS“ podnosili izvješće o stanju vatrogasaca na području VZG Belišće po pitanju obolijevanja odnosno potrebe samoizolacije u vezi s koronavirusom. Navedena aktivnost je trajala u periodu od 06.04. do 08.06.2020. godine, gdje smo imali jednog vatrogasca u samoizolaciji kojem je kasnije potvrđena prisutnost COVID-19, a isti je potom ozdravio.

Ovim putem se zahvaljujemo zapovjednicima i osobama koji su obavljali nadzor u DVD-ima na požrtvovnom ispunjavanju zadataka u cijelosti i brizi na daljnjem provođenju zaštite vatrogasaca od koronavirusa u obavljanju vatrogasne djelatnosti.

Zapovjednik
VZG-a Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)