Vatrogasno natjecanje s ručnom zaprežnom vatrogasnom štrcaljkom

2 minuta/e za čitanje

Nakon dvije godine, dana 28. kolovoza 2021. godine, ponovno je održano tradicionalno vatrogasno natjecanje s ručnom zaprežnom vatrogasnom štrcaljkom koje od prije nekoliko godina nosi naziv Memorijal Franjo Bartolić.

Naziv memorijala je po preminulom zapovjedniku JPVP Grada Belog Manastira i višegodišnjem zapovjedniku i predsjedniku DVD-a Petlovac, koji je svojim nesebičnim radom na osnivanju i opremanju DVD-ova nakon domovinskog rata zadužio kompletno vatrogastvo Baranje, ali i šire.

Program Memorijala je otvorio zapovjednik DVD-a Petlovac Branko Vuk, a prisutnima se na samom početku obratio i predsjednik VZ Osječko-baranjske županije, a ujedno i predsjednik VZ Baranja Zdenko Čarapar. Nakon otvorenja i pozdravnih riječi, unatoč kiši koja je tog popodneva neumorno padala iznad Petlovca, ekipa djece DVD-a Petlovac pred više od 200 vatrogasaca i 100 gledatelja ponosno je pokazala što je naučila na treninzima u posljednje tri godine od kad je ponovno oformljena.

Natjecanju se prijavilo 22 ekipe iz 15 DVD-ova, a ukupno je bilo predstavnika iz 17 DVD-ova iz 4 države: Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Natjecali su se u 4 kategorije: Žene A (mlađi od 30 godina) i B (stariji od 30 godina), te Muški A i B.

Prvo mjesto u kategoriji Ženska B ekipa osvojila je ekipa domaćina DVD-a Petlovac, dok je pobjednička ekipa u kategoriji Ženska A bila ekipa DVD-a Beli Manastir ispred ekipe DVD-a Petlovac, koja je osvojila drugo mjesto.

Na natjecanju su nastupile 3 ekipe u kategoriji članova muških „A“ s područja VZG Belišća, i to ekipa DVD-a Belišće, Veliškovci i Gat.

Najboljim ekipama je pehare uručio predsjednik DVD-a Petlovac Tomislav Kuček, te je nakon podjele uslijedila zabava uz Fešta band. Bez obzira na vrijeme, Memorijal je posjetilo više od 300 ljudi, koji su se družili i zabavljali uz natjecateljsku stazu.

 

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.