Prijem članica ženske mladeži DVD-a Veliškovci

3 minuta/e za čitanje

Dana 1. listopada 2018. godine u Maloj vijećnici Gradske uprave grada Belišća održan je prijem za članice ženske mladeži DVD-a Veliškovci, koje su ovog vikenda sudjelovale na 13. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Zadru i osvojile 12. mjesto između 50 ekipa u ženskoj kategoriji, te kući donijele zlatne medalje.

Na prijemu zlatne mlade vatrogaskinje iz Veliškovaca, njihovog zapovjednika Josipa Kozinu, zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčića i njegovog zamjenika Ivana Vincetića u Maloj je vijećnici ugostio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji im je u ime gradonačelnika Dinka Burića čestitao na još jednom uspjehu. Važno je naglasiti da je ekipama vatrogasne mladeži DVD-a Veliškovci ovo peto uzastopno državno natjecanje, a po drugi put je nastupila ekipa ženske mladeži.

Ovako sjajan rezultat zaslužuje sve čestitke i pohvale kako mladim vatrogaskinjama, tako i njihovim voditeljima. Želimo im što više ovakvih uspjeha na raznim natjecanjima diljem Hrvatske i da nam se svaki puta vrate sa zlatnim medaljama, kao što je to sada, rekao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

A koliko Grad Belišće prepoznaje važnost dobrovoljnog vatrogastva, posebno kod mladih naraštaja, govori i činjenica da su nedavno za ovih 12 mladih vatrogaskinja nabavljene nove uniforme.

Uz voditeljice Leu Kozina i Vanju Crnogaj, ekipu DVD-a Veliškovci su činile Klara Sirovec, Tanja Crnogaj, Barbara Svrtan, Melani Sučić, Stella Antonina, Tamara Pavlinić, Nikolina Živković, Tena Harkanovac, Mia Zajec i Aurora Jurkin. S njima su u Zadru, kao suci na ovom državnom vatrogasnom natjecanju, sudjelovali Josip Kozina, inače zapovjednik DVD-a Veliškovci, te zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Belišća Ivan Vincetić.

Još uoči odlaska na ovo državno vatrogasno natjecanje Josip Kozina, zapovjednik DVD-a Veliškovci, je uputio zahvalu u ime pripadnica vatrogasne mladeži i cjelokupnog članstva Vatrogasnoj zajednici grada Belišća i Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom dr. Dinkom Burićem koji su prepoznali značaj ovog natjecanja i financijski pomogli da mlade članice veliškovačkih vatrogasaca pokažu što znaju.

Vidno ponosan na žensku mladež vatrogasnog društva kojem je zapovjednik, Josip Kozina istaknuo je kako je ovako čest plasman mladeži na državna natjecanja raritet u Osječko – baranjskoj županiji.

“Do sada nam je najbolji plasman bio na prvom državnom natjecanju – 13. mjesto u Šibeniku, no tada su nam i uvjeti bili drugačiji. Sada, s 12. mjestom s vremenom vježbe 56,89 sekundi i štafete u vremenu 86,66 sekundi s ukupno 1030,45 boda, ja sam kao zapovjednik i njihov voditelj presretan i prezadovoljan jer su dale maksimum svojih mogućnosti, truda i zalaganja unatrag šest mjeseci, a ne smijemo zaboraviti niti dugogodišnji njihov rad kroz vatrogasni pomladak”, kaže Kozina, pojašnjavajući kako je na 13. Državnom vatrogasnom natjecanju sudjelovalo 120 ekipa vatrogasne mladeži iz cijele Hrvatske, od toga 50 u kategoriji ženske mladeži.

Dubravko Čovčić u ime Vatrogasne zajednice Grada Belišća čestitao je na uspjehu, istaknuvši kako je ovo lijepa slika DVD-a Veliškovci, Vatrogasne zajednice grada Belišća i Grada Belišća. Ujedno je istaknuo sudjelovanje dva vatrogasna suca s područja Vatrogasne zajednice grada Belišće na Državnom natjecanju, što je dokaz kvalitetnog i stručnog rada na području vatrogasnih natjecanja u Vatrogasnoj zajednici.

Ekipe ženske mladeži su radile dvije vježbe poligona i štafetne utrke. Vježbe su bile dinamične i zahtjevne, a kroz štafetu su morale svladati različite prepreke, što je na neki način i dobar uvod u ono što ih čeka kasnije, kada postanu operativni vatrogasci, na službu svojim sumještanima iz Veliškovaca, ali i svima nama na području Belišća. Ove djevojke su uistinu od malih nogu prihvatile glavno vatrogasno geslo: vatru gasi, brata spasi!

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.