Polaznici Područne škole Bocanjevci u posjetu DVD-a Bocanjevci

1 minuta/e za čitanje

Danas smo imali čast da nam u obilazak i posjet DVD-a Bocanjevci dođu učenici i učiteljice naše Područne škole Bocanjevci.

Zapovjednik Josip Pavoković i tajnik Milan Strahinec su kratkom prezentacijom upoznali prisutne s povijesti društva, pokazali i pojasnili opremu koju posjedujemo u našem DVD-u.

Kako bi posjet najmlađima bio što zanimljiviji, po prvi puta je organiziran dolazak navalnog vozila središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće, pa je i zamjenik zapovjednika DVD-a Belišća g. Ivan Vincetić pokazao opremu koja se nalazi u vozilu te demonstrirao rezanje škarama, što se nekima ponajviše dojmilo, a neki su jedva dočekali da smiju ući i sjesti u kamion kao i čuti uživo vatrogasnu sirenu koju vozilo koristi za žurni odlazak na intervenciju.

Također su se neki po prvi puta susreli oči u oči s pravom vatrom koju su imali priliku sami ugasiti vatrogasnom brentačom i pjenilom.

Nakon obilaska uslijedilo je ugodno druženje u prostorijama te mnoštvo pitanja.

Na samom kraju zapovjednik Josip Pavoković se zahvalio na dolasku te pozvao sve one koji to nisu, a žele, da se priključe u radu i vježbama našeg Društva.

Pobrinuli smo se kako ne bi otišli praznih ruku i brzo zaboravili ovaj posjet, pa smo podijelili vatrogasne bojanke i vatrogasni raspored sati učenicima, a učiteljicama preventivni letak kako spriječiti nesreću.

Ovaj posjet organizira se povodom svibnja mjeseca zaštite od požara i prelazi u tradiciju, te se i dogodine veselimo dolasku naših najmlađih.

Kako bi i vi bili dio ovog obilaska pripremili smo Vam nekoliko slika, pa slobodno pogledajte…

Vaš DVD Bocanjevci

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.