Osposobljavanje za zvanje vatrogasac i vatrogasac I. klase

1 minuta/e za čitanje

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće za potrebe članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Belišća obavljeno je osposobljavanje za vatrogasna zvanja VATROGASAC i VATROGASAC I. KLASE, gdje su bili uključeni i kandidati s područja VZO Bizovac i Viljevo.

Osposobljavanje je trajalo od 11. listopada do 4. prosinca 2021. godine, gdje je na završnom ispitu 11. prosinca 2021. s uspjehom završilo 20 kandidata za vatrogasca i 13 kandidata za vatrogasca I. kl. u prostoru vatrogasnog doma u Belišću, gdje je proveden teoretski i praktični dio programa.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati su, uz teoretski dio, obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje, a potom korištenje i način rada s izolacijskim aparatima u potencijalnom prostoru ugroženom od požara. Također su  upoznati i s ostalom vatrogasnom tehnikom koja se koristi na vatrogasnim intervencijama.

Na provjeri znanja kandidata, uz rukovoditelja osposobljavanja zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčića, nazočio je županijski zapovjednik VZOBŽ Zdravko Cvenić koji je provedbu osposobljavanja za navedena zvanja ocijenio veoma uspješnom.

Svaka nova znanja, a posebno novi osposobljeni vatrogasci, čine veliki napredak u radu i razvoju Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

 

Zapovjednik
VZG Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)