Operativni vatrogasci DVD-a Belišće na radionici „Spašavanje u prometu 2018“

2 minuta/e za čitanje

Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske organizirala je 26. i 27. listopada 2018. godine na Inženjerskom poligonu „Cerovac“ kraj Karlovca radionicu pod nazivom „Spašavanje u prometu 2018“.

Izvršni organizatori radionice su Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, JVP grada Karlovca, JVP grada Zagreba i JVP grada Varaždina uz podršku Karlovačke županije i Ministarstva obrane.

Radionica je bila raspoređena na pet radnih točaka sa sljedećim temama:

  1. Konstrukcija i tehnologije vozila, alata i opreme;
  2. Stabilizacija i rad s pneumatskim podizačima;
  3. Metode oslobađanja unesrećenih iz osobnih vozila;
  4. Podizanje teretnih vozila i
  5. Oslobađanje iz osobnog vozila pod čvrstom preprekom.

Među 130 većinom profesionalnih vatrogasca iz cijele Hrvatske, od Vukovara do Dubrovnika, aktivno su sudjelovali operativni članovi središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišća Ivan Vincetić i Željko Čakalić koji su bili dio ekipa koje su raspoređene u četiri sektora na rješavanju problema: prvi sektor u tunelu, drugi sektor na nadvožnjaku – na kosinama – na podvožnjaku, treći sektor ispod mostova na vodenim površinama i četvrti sektor u šumi gdje je došlo do rušenja stabala. Svakom od navedenih timova bio je pridružen po jedan djelatnik Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, koji su savjetima pomagali kako pravilno pristupiti spašavanju unesrećene osobe.

Sudionici kroz radionicu su stekli i razmijenili savjete i iskustva, gdje se moglo vidjeti razne i nove načine pristupa u spašavanju u prometnim nesrećama i upoznati se sa raznim alatima koji se koriste u ovakovim situacijama.

Naši vatrogasni operativci su došli kući zadovoljni odrađenim vježbama s utvrđenim prijašnjim znanjem i dopunjeni novim spoznajama i mogućnostima u rješavanju situacija koje su nam uvijek moguće.

Zapovjednik
DVD-a Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.