Održano XV. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske

3 minuta/e za čitanje

Dana 9. rujna 2023., u Novalji na otoku Pagu, u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, održano je XV. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske.

Uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije, natjecanje je okupilo 108 natjecateljskih odjeljenja iz 19 hrvatskih županija te goste iz Slovenije i Mađarske.
Zatvaranju je prisustvovao velik broj navijača, visokih gostiju i vatrogasnih dužnosnika: potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader, izaslanik predsjednika Vlade RH, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik predsjednika HVZ-a za priobalje, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac, dopredsjednici Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Gauš, Zdenko Čarapar, Stjepan Skuliber, Mijo Brlečić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić, predsjednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkevnik, predsjednik mađarskog odbora za mladež Laszlo Schefer, izaslanica župana Ličko-senjske županije Vesna Stručić, župan Međimurske županije Matija Posavec, u ime Grada Novalje Ivan Peranić te gradonačelnik Grada Jastrebarsko Zvonimir Novosel.

Predsjednik Sanader pozdravio je nazočne u ime Hrvatskog sabora i Predsjedništva HVZ-a te zahvalio domaćinima i voditelju natjecanja Nedeljku Vukaloviću. „Čestitam svima koji su danas nastupili, posebne čestitke upućujem pobjednicima i zahvala sucima na odličnoj organizaciji, a pobjedničkim ekipama želim da dostojno predstavite Hrvatsku na natjecanju sljedeće godine u Italiji“, kazao je Sanader.

Zapovjednik Tucaković uputio je veliku zahvalu u ime predsjednika Vlade RH i čestitao voditeljstvu, svim zapovjednicima, sucima, trenerima, roditeljima. „Čestitam svima koji vodite dobrovoljna vatrogasna društva. Radite častan posao i vi ste budućnost hrvatskog vatrogastva. Posebno čestitam pobjedničkim ekipama koje su se plasirale u Trentino, a zahvalu upućujem domaćinima DVD-u Novalja, Vatrogasnoj zajednici Ličko – senjske županije i neka nam živi hrvatsko vatrogastvo“, zaključno je rekao Tucaković.

Na natjecanju u Novalji uspješno je nastupilo i 6 odjeljenja ženske i muške vatrogasne mladeži iz Osječko-baranjske županije, s jednom zlatnom, dvije srebrne i tri brončane medalje, među njima i ekipa ženske mladeži DVD-a Veliškovci.

Odjeljenja su na natjecanju nastupila u disciplinama vježba s preprekama i štafetom, a najbolje rezultate su pokazala odjeljenja:

Mladež muška:
1. DVD RIBNICA
2. DVD OSTRNA
3. DVD TUGONICA – PODGRAĐE

Odjeljenja iz Osječko-baranjske županije pokazala su zavidnu spremnost i ostvarila dobre rezultate u žestokoj konkurenciji:

  • odjeljenje muške mladeži DVD Đakovo ostvarilo je odličan rezultat, zlatnu medalju i osmo mjesto u konkurenciji od 56 odjeljenja,
  • odjeljenje muške mladeži DVD Breznica Našička plasirano je na 41. mjestu s brončanom medaljom,
  • odjeljenje muške mladeži DVD Lila plasirano je na 52. mjestu s brončanom medaljom.

Mladež ženska:
1. DVD BEDEKOVČINA
2. DVD KOPRIVNICA
3. DVD OSTRNA

  • odjeljenje ženske mladeži DVD Veliškovci ostvarilo je odličan rezultat s 18. mjestom i srebrnom medaljom.
    0
    Čestitamo ženskoj ekipi DVD-a Veliškovci na uspješnom nastupu i odličnom rezultatu! Pridružite se i Vi čestitkom u komentaru.x

Ekipu ženske mladeži DVD-a Veliškovci predstavljale su: Iva Zajec, Klara Jurina, Vlatka Lovrenčić, Maja Gardilo, Ivana Potočki, Nika Sinković, Katarina Gregić, Miley Majdenić, Marta Stanić i Lucija Đurkić s voditeljicom Vesnom Kozinom.

  • odjeljenje ženske mladeži DVD Đakovo ostvarilo je 30. mjesto sa srebrnom medaljom,
  • odjeljenje ženske mladeži DVD Stipanovci ostvarilo je 36. mjesto s brončanom medaljom.

Na natjecanju je sudilo i 7 sudaca iz Osječko-baranjske županije, među njima i dva suca iz VZG Belišće (Ivan Vincetić i Josip Kozina).

Temeljem postignutih rezultata prve tri ekipe iz svake kategorije imaju pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati sljedeće godine u talijanskom Trentinu.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare