Održano XIV. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske u Čakovcu

2 minuta/e za čitanje

Četrnaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je 4. lipnja na stadionu Sportsko-rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu. U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Međimurske županije, natjecanje je okupilo 1200 pripadnika vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske raspoređenih u 94 odjeljenja, te goste iz Slovenije i Mađarske.

Odjeljenja su na natjecanju nastupila u disciplinama vježba s preprekama i štafetom, a najbolje rezultate su pokazala odjeljenja:

Mladež muška:
DVD Ribnica
DVD San Marino
DVD Krištanovec

Mladež ženska:
DVD Nuštar
DVD Ostrna
DVD Ribnica

Svečanom zatvaranju natjecanja su prisustvovali izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik predsjedništva HVZ-a Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik Predsjedništva HVZ i zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik i v.d. zapovjednika Vatrogasne zajednice županije Međimurske Mario Medved i Robert Meglić.

Bitan segment u radu hrvatskih vatrogasaca su natjecanja vatrogasne mladeži, od lokalne do državne razine,” kazao je zapovjednik Tucaković i dodao kako vatrogasci na ovaj način osiguravaju buduće kadrove. “Izuzetno mi je drago što smo se nakon dvije teške godine koje su obilježili pandemija i potresi konačno okupili kako bi izabrali najbolje među vama. Hvala sucima i svima koji su danas bili s nama, a osobito hvala vama dragi natjecatelji, kao i vašim roditeljima i trenerima” – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković na zatvaranju natjecanja i čestitao na odličnoj organizaciji i rezultatima.

Temeljem postignutih rezultata najbolje ekipe steći će pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati u srpnju ove godine u Celju.

Na državnom natjecanju mladeži održanom 4. lipnja nastupilo je i pet natjecateljskih odjeljenja iz Osječko-baranjske županije, a jedno od njih je ekipa mladeži/ženska DVD Veliškovci iz VZG Belišća koja je ostvarila 26. mjesto od 48 ekipa u svojoj kategoriji.

Čestitamo pobjednicima!

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.