Održana redovna skupština DVD-a Tiborjanci

3 minuta/e za čitanje

U petak 25. veljače 2022. godine u prostorijama Društvenog doma Tiborjanci održana je redovna skupština DVD-a Tiborjanci uz nazočnost operativnih članova uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVID-19.

Skupštini DVD-a Tiborjanci nazočili su zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Nikica Mužević i Dubravko Čovčić.

Prisutni su jednoglasno usvojili Izvješća o radu i financijama za 2021. godinu i Planova rada i financija za 2022. DVD-a Tiborjanci.

Zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković u svom obraćanju pozdravila je sve  prisutne članice i članove DVD-a Tiborjanci i sve goste u ime gradonačelnika Grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. Istakla je problem opadanja broja članova u društvima, ali opstanak vatrogasnih društava nije upitan jer ipak ima mladih koji hoće raditi i koji predstavljaju budućnost Društva. Istaknula je kako se Grad Belišće trudi sukladno mogućnostima podržati rad dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su temelj obrane od požara na lokalnoj razini. Čestitala je DVD-u Tiborjanci na svemu što rade i nastojanju da Društvo radi što kvalitetnije, te poželjela puno uspjeha u budućnosti.

Potom se nazočnima obratio predsjednik VZG Belišće Nikica Mužević, koji je pozdravio prisutne te izrazio zahvale i čestitke na aktivnostima koje su provedene u protekloj godini koja je ponovno obilježena mjerama zaštite od COVID-19. Kako je aktivnosti bilo manje s obzirom na pandemiju, ipak osnovna funkcija vatrogasaca u zaštiti od požara je bila izražena. Ističe podršku Grada Belišće u svim projektima koje provodi VZG Belišća i DVD-a, te želju za omasovljenje mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Nazočnima se obratio zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić. Osvrnuo se na rad društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG Belišće. Iznio je problem koji je naveden u Izvješću o radu Društva po pitanju članstva u Društvu, odnosno obvezama i pravima svakog člana, gdje su morali napraviti reviziju članstva i iznijeti pravo stanje aktivnih vatrogasaca. Samim time biti će im lakše obavljati vatrogasnu djelatnost i obveze koje proizlaze iz Zakona o vatrogastvu, Zakona o zaštiti od požara i Zakona o udrugama. Ujedno time ostvaruju bolje uvjete za opremanje i pripadajuća prava svojih aktivnih članova.

Ukazao je na vatrogasne požarne intervencije na odlagalištu otpada koje su bile većeg opsega, a uspješno su odrađene zajedničkim snagama središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće i ostalih vatrogasnih postrojbi s područja VZG Belišće, a među njima i operativnih članova DVD-a Tiborjanci, te im se ovim putem zahvaljuje. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Na skupštini je zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić dodijelio Mariji Ivković diplomu i uvjerenje o stjecanju zvanja Vatrogasac.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda predsjedavajući g. Josip Stjepanović zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare