Održana redovna skupština DVD-a Tiborjanci

2 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Održana redovna skupština DVD-a Tiborjanci
Loading
/

U petak 16. veljače 2024. godine u prostorijama Društvenog doma Tiborjanci održana je redovna Skupština DVD-a Tiborjanci uz nazočnost operativnih i pričuvnih članova.

Skupštini DVD-a Tiborjanci nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković te predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Nikica Mužević i Dubravko Čovčić.

Prisutni su jednoglasno usvojili Izvješća o radu i financijama za 2023. godinu i Planove rada i financija za 2025. godinu DVD-a Tiborjanci.

U izvješću o radu zapovjednik DVD Tiborjanci Ivica Talafuk istaknuo je redovne aktivnosti koje su proveli tijekom 2023. godine, od obilježavanja Dana sv. Florijana, bojanja ograde oko crkve, sudjelovanja u Tijelovskoj procesiji, vježbe s izolacijskim aparatom, do odrađene dvije tehničke intervencije uklanjanja stabla s prometnice u Tiborjancima. Ističe veliki problem malog broja operativnih članova, odnosno da sve aktivnosti odrađuje nekoliko osoba, što je odraz slabe aktivnosti.

Zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković u svom obraćanju pozdravila je sve  prisutne članice i članove DVD-a Tiborjanci i sve goste u ime gradonačelnika Grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. Istaknula je problem opadanja broja članova u društvima, ali i opstanak vatrogasnih društava. Istaknula je kako se Grad Belišće trudi sukladno mogućnostima podržati rad dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su povijesna tradicija, što je dokaz obilježavanje 95 godina postojanja Društva Tiborjanci. Čestitala je DVD-u Tiborjanci na svemu što rade i nastojanju da Društvo radi što kvalitetnije te poželjela puno uspjeha u budućnosti.

Potom se nazočnima obratio zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, koji je pozdravio prisutne, te izrazio zahvale i čestitke na aktivnostima koje su provedene u protekloj godini. Ističe podršku Grada Belišća u svim projektima koje provodi VZG Belišća i DVD-a i ukazuje na veliki problem nedostatka mlađih operativnih članova, a posebno osoba koje žele preuzeti funkcije i organizaciju Društva. Naglašava nadu i želju za omasovljenjem mladih članova i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Na skupštini predsjednik VZG Belišće Nikica Mužević uručio je priznanja, i to:

  1. Diploma za 20 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 20 godina”:
    • Bruni Dušaniću.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda, predsjedavajući gospodin Josip Stjepanović zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare