Održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Belišće

4 minuta/e za čitanje

U četvrtak 23. ožujka 2023. godine u Vatrogasnom domu Belišće održana je redovna godišnja Skupština VZG-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih VZ-a, te zastupnika DVD-a članica VZG Belišće.

Skupštini VZG-a Belišće nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, zapovjednik i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec i Zdenko Čarapar i u ime Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva za Civilnu zaštitu Područnog ureda Osijek Zvonko Grgec sa suradnikom Tomislavom Ivićem, načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić, te predstavnici Vatrogasnih zajednica iz Baranje, Bizovca, Đurđenovca, Našica, Marijanaca, Semeljaca i Valpova. Među gostima nazočio je Zdenko Glasovac u ime Vrtića „Maslačak“ i djelatnica Gradskog radija Belišće Monika Đogaš i Belišćanskog lista Dajana Petovari.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijsko izvješće u 2022. godini te Financijski plan VZG Belišće za 2024. godinu u izlaganju zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčića, a Samoprocjenu funkcioniranja sustava financijskog upravljanja i kontrole VZG Belišće u 2022. godini i Plan rada VZG Belišće za 2024. godinu pročitao je predsjednik VZG Belišća g. Nikica Mužević. Ujedno su prisutni s pljeskom prihvatili novog člana u Predsjedništvo VZG Belišće Ivicu Igreca, predsjednika DVD-a Vinogradci.

Nakon usvojenih Izvješće za 2022. godinu i Planova za 2024. godinu VZG-a Belišća, nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković koja pozdravlja sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burića i u svoje ime, istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Ističe da je zaštita od požara još uvijek na dobrovoljnoj bazi sa zaposlenim profesionalnim vatrogascima u središnjoj postrojbi DVD-a Belišće, što uvelike osigurava bolje i uspješnije rješavanje nastalih požarnih i tehničkih intervencija. Ujedno ukazuje da se radi na daljnjem zapošljavanju, kako bi se osigurala što veća zaštita na području Grada. Ističe brigu koju Grad vodi prema vatrogasnoj organizaciji, s nastojanjem da se osiguraju što veći i bolji uvjeti za rad vatrogasaca. Pohvaljuje dobru suradnju Grada Belišća i svih subjekata koji rade na zaštiti od požara, od Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, Ravnateljstva civilne zaštite, Policije i svih ostalih. Također ističe veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća, a posebno na radu s djecom i mladima.

Nazočnima se obratio u ime MUP-a, Ravnateljstva za Civilnu zaštitu PU Osijek Zvonko Grgec koji je istaknuo odličnu suradnju ove Vatrogasne zajednice u zajedničkom rješavanju nastalih vanrednih situacija (potresi, izbjeglička kriza i slično), u vježbama svih žurnih službi u Gradu, a posebno u edukaciji djece i mladih te veliku potporu u ispunjavanju svih zadaća koje se pred njih postave. Ujedno je zaželio daljnju dobru suradnju i ispunjenje svih planova.

Prisutne pozdravlja predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdenko Čarapar i u ime zapovjednika Zorana Pakšeca, koji je pohvalio rad zajednice i istaknuo izuzetan napredak u pogledu organizacije i nabavke vatrogasne opreme na području na kojem Zajednica djeluje. Posebno je istaknuo organiziranost i spremnost središnje vatrogasne postrojbe Belišće na čelu sa Zapovjednikom i njegovim članovima prilikom posjeta delegacije iz Austrije koji su bili u obilasku pojedinim DVD-a s područja Osječko-baranjske županije u svrhu projekta nabavke vozila. Ujedno je istaknuo da su gospodin Peter Logar i Hubert Ritter –  Voditelji projekta za pomoć vatrogascima imenovani od strane savezne Vlade Tirola bili oduševljeni viđenim i na tragu toga uskoro u DVD Belišće dolaze autoljestve za potrebe vatrogasnih intervencija. Također se očekuje daljnje opremanje vatrogasnih postrojbi na području županije Osječko-baranjske. Zahvalio se na velikom doprinosu naših članova u tijelima VZOBŽ te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda, g. Nikica Mužević zaključio je rad Skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare