Održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Belišće

3 minuta/e za čitanje

U četvrtak 24. ožujka 2022. godine u Vatrogasnom domu Belišće održana je redovna godišnja skupština VZG-a Belišće uz nazočnost zastupnika DVD-a članica VZG Belišće, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVID-19.

Skupštini VZG-a Belišće nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Domagoj Varžić i čelne osobe Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić – županijski zapovjednik, Zdenko Čarapar – predsjednik VZOBŽ i Goran Dorić – tajnik VZOBŽ.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijsko izvješće u 2021. godinu te Planove rada za 2023. godinu u izlaganju zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčića, a Plan financija za 2023. godinu je pročitao predsjednik VZG Belišća Nikica Mužević.

Nakon usvojenih Izvješća za 2021. godinu i Planova za 2023. godinu VZG-a Belišća, te prihvaćanja „Samoprocjene funkcioniranja upravljanja i kontrole VZG Belišće u 2021. godini“, nazočnima se obratio Županijski zapovjednik Zdravko Cvenić koji je pohvalio rad VZGB i odličnu organizaciju u ispunjavanju svih obveza koje pred njih postavi VZOBŽ. Ovom prilikom je čestitao kandidatima koji su stekli zvanje „Vatrogasni časnik I. klase“ i zajedno sa zapovjednikom VZG Belišća Dubravkom Čovčić uručio diplome i uvjerenja, i to: Marina Crnoja, Matija Crnoja, Mario Karapetrić, Željko Čakalić, Milan Strahinec, Ivan Torjanac i Slavko Milekić.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Domagoj Varžić pozdravlja sve prisutne u ime gradonačelnika g. Dinka Burića, Gradskog vijeća i u svoje ime, istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Istaknuo je zahvalu svim vatrogascima na aktivnostima koje su provodili u akcijama gašenja, posebno na požarima komunalnog otpada, gdje se utrošilo mnogo vremena i angažmana u ljudskom i materijalnom resursu. Samim tim zbivanjima, čovjek se može pitati, što bi bilo da nema vatrogasaca koji dobrovoljno djeluju na navedenim događajima i ugrožavaju svoje zdravlje i život za ostale mještane. Navedeni problem sve manjeg broja članova, prisutan je i u drugim sredinama i udrugama, međutim vatrogastvo je šireg značaja koji se mora očuvati i ojačati. Ujedno ističe veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća, a posebno na radu sa djecom i mladima.

U ime Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije prisutne je pozdravio predsjednik Zdenko Čarapar, koji je pohvalio rad Zajednice i istakao Zajednicu Belišće kao primjer kvalitetnog rada. Trenutni izazovi oko prijema izbjeglica iz Ukrajine, gdje su uključene pojedine vatrogasne organizacije, i daljnje aktivnosti koje budu vezane u pomoć izbjeglicama izvršavat će se u cijelosti. Iako je Izvješće o radu bilo standardno opširno i iscrpno, valja istaknuti dosadašnji angažman bivšeg predsjednika VZOBŽ Nikice Muževića, koji je temeljem svog rada na sjednici Predsjedništva VZOBŽ imenovan za doživotnog Počasnog predsjednika VZOBŽ. Također ističe kvalitetan rad predstavnika VZG Belišće u tijelima VZOBŽ, gdje su pojedine osobe i u tijelima HVZ, te im se ovim putem zahvaljuje na velikom doprinosu u radu u navedenim tijelima, te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda predsjedavajući Nikica Mužević zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare