Održana redovna godišnja skupština DVD-a Vinogradci

3 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Održana redovna godišnja skupština DVD-a Vinogradci
Loading
/

U subotu 3. veljače 2024. godine u prostorijama Društvenog doma Vinogradci održana je redovna godišnja Skupština DVD-a Vinogradci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Veliškovci, Gat, Tiborjanci i prijateljsko društvo Retfala iz Osijeka) te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Vinogradci.

Skupštini DVD-a Vinogradci nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Vinogradci u 2023. godini te Planove rada i financija za 2025. godinu.

Zapovjednik Željko Berečić u Izvješću o radu istaknuo je aktivnosti koje su obilježile 2023. godinu, vezano uz suradnju s prijateljskim društvom Retfala, radnu akciju „Volim Belišće, ali čisto“, obilježavanje dana sv. Florijana, sudjelovanje na Fišijadi u Belišću, nastup na Gradskom vatrogasnom natjecanju VZG Belišće i sudjelovanje u aktivnostima koje je organizirala VZG Belišće. Istaknuo je problem manjka djece u mjestu, gdje samim time nema mogućnosti formiranja ekipe pomlatka za vatrogasna natjecanja. Tijekom godine bile su dvije vatrogasne intervencije, od čega jedna tehnička (uklanjanje stabla) i sudjelovanje na poplavama ugroženom području (Satnica Valpovačka).

Nakon usvojenih Izvješće za 2023. godinu i Planova za 2025. godinu DVD-a Vinogradci, dana je riječ gostima.

U prigodnim riječima zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković pozdravlja sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burića i svoje osobno ime te upućuje čestitke na aktivnostima koje provodi ovo Društvo. Ističe podršku Grada Belišća u svim projektima koje provodi VZG Belišća i DVD-a te ističe želju za omasovljenjem mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka, obzirom da se suočavamo s problemom broja operativnog članstva i manjka djece. Napominje projekt rekonstrukcije Društvenog doma u Vinogradcima u čijem sastavu je i vatrogasno spremište, čime će se osigurati bolji i kvalitetniji uvjeti rada. Na kraju želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na rad Društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG Belišće. Koristi priliku zahvaliti se Gradu Belišću, na projektu adaptacije i uređenja vatrogasnog doma u Vinogradcima. Ukratko je upoznao prisutne o projektu Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije s pokrajinom Tirol iz Austrije vezano uz nabavku vatrogasnih vozila, gdje su uključena i naša DVD-a s područja VZG Belišća. Na kraju poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture Društva.

Prisutnima se obratio predsjednik DVD-a Retfala Dragan Košćak koji je izrazio iskreno zadovoljstvo na dugogodišnjoj suradnji između društava DVD-a Vinogradci i DVD-a Retfala, koja traje već više od 20 godina, sa željom za daljnjom prijateljskom suradnjom i međusobnom pomoći kao starija i mlađa braća.

Potom je predsjedavajući Ivica Igrec najavio uručivanje uvjerenja o osposobljenosti za zvanje, gdje je zapovjednik VZG g. Dubravko Čovčić uručio:

  1. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac I. klase”:
    • Mateo Đurakić.
  2. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni dočasnik”:
    • Ivica Igrec, Dalibor Vinogradac, Danijel Berečić.
  3. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni dočasnik I. klase”:
    • Ivica Mađarić.

Na kraju se predsjedavajući Ivica Igrec zahvalio prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare