Održana redovna godišnja skupština DVD-a Bistrinci

3 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Održana redovna godišnja skupština DVD-a Bistrinci
Loading
/

U subotu 24. veljače 2024. godine u prostorijama Nogometnog kluba Bistrinci održana je redovna 120. godišnja Skupština DVD-a Bistrinci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Veliškovci i Gat te DVD-a Marijanci, Šljivoševci, Novi Bezdan, Črnkovci) te operativnih članova Društva.

Skupštini DVD-a Bistrinci nazočio je zapovjednik VZG Belišće gospodin Dubravko Čovčić, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća gospodin Dario Fletko i povjerenik za mjesto Bistrinci gospodin Rade Bagarić i predstavnik Udruge sportskih ribolovaca.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bistrinci i Financijsko izvješće u 2023. godini te Planove rada i financija za 2025. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

Zapovjednik Siniša Ledinšćak osvrnuo se na rad Društva u protekloj 2023. godini koju su ponajprije obilježile mnogobrojne aktivnosti, od kojih valja istaći obilježavanje Dana sv. Florijana i prezentiran rad mlađim sumještanima, sudjelovanje u akciji „Volim Belišće, ali čisto“, sudjelovanje na više vatrogasnih natjecanja i domaćinstvo gradskog vatrogasnog natjecanja VZG Belišća, sudjelovanje u pripremama za crkveni god na svetištu sv. Ane, dobava vode, dežurstvo za vrijeme žetvenih radova, sudjelovanje na čobanijadi, fišijadi i pečenju slanine na području Grada Belišća. Prošlu 2023. godinu valja istaći posjetom delegacije Tirola iz Austrije u sklopu projekta nabavke vozila gdje su vidjeli dobro organizirano članstvo i uređeno vatrogasno spremište. U 2023. godini bilo je dvije požarne intervencije i pet tehničkih intervencija, što su članovi vatrogasne postrojbe stručno odradili, a valja istaknuti ispomoć na obrani od poplava u Satnici Valpovačkoj.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Belišća Dubravko Čovčić pozdravio je sve prisutne i pohvalio rad Društva. Također u ime Predsjednika i Zapovjednika VZOBŽ Zdenka Čarapara i Zorana Pakšeca pozdravlja sve prisutne i prenosi zahvale na dobroj pripremi i prezentaciji DVD-a Bistrinci prilikom posjeta delegacije iz Tirola u sklopu projekta donacije vozila. DVD Bistrinci ove godine obilježavaju 120 godina postojanja, što pokazuje konstantan rad i brigu o Društvu, a trenutno je zasnovano na 17 članova, koji svoj entuzijazam pokazuju kroz daljnja osposobljavanja, natjecanja i vježbe, što je doprinos i vodstva Društva i samih članova. Želi puno uspjeha u daljnjem napredovanju i postizanju dobrih rezultata.

Predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko u svom obraćanju pozdravio je sve prisutne članice i članove DVD-a Bistrinci i sve goste u ime gradonačelnika Grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. Pohvaljuje navedenu donaciju vozila, što će uvelike pripomoći boljem radu Društva, ali i ukazuje na problem starosti vatrogasne opreme i vozila. Također napominje potrebu većeg broja podupirućih članova od strane mještana Bistrinaca, kako bi poduprli rad Društva, koje djeluje na dobrobit cijele zajednice. Čestitao je DVD-u Bistrinci na svemu što rade, posebice na brizi za svoje sumještane te poželio puno uspjeha u budućnosti.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, predsjedavajući Ivan Anić pozvao je zapovjednika VZG Belišće Dubravka Čovčića da uruči diplome najzaslužnijim članovima, i to:

 1. Zahvalnicu VZOBŽ za sudjelovanje na poplavama u 2023. godini:
  • Ivan Anić i Danijel Grgić.
 2. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”:
  • Danijela Petrović i Dejan Verner.
 3. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac I. klase”:
  • Karlo Majerić.
 4. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni dočasnik”:
  • Danijel Petrović.
 5. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni dočasnik I. klase”:
  • Danijel Grgić.

Nakon uručenih priznanja, predsjedavajući gospodin Ivan Anić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare