Održana izvještajna godišnja skupština DVD-a Tiborjanci

2 minuta/e za čitanje

U subotu 2. veljače 2019. godine u prostorijama Društvenog doma Tiborjanci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Tiborjanci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci i Gat), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Tiborjanci.

Skupštini DVD-a Tiborjanci nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća g. Dario Fletko i zapovjednik VZG Belišće g. Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Tiborjanci i Financijskog izvješća u 2018. godini, te Planove rada i financija za 2020. godinu, a potom su ista jednoglasno usvojena.

U prigodnim riječima predsjednika Gradskog vijeća Dario Fletko se zahvalio na pozivu i čestitao na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provode u vatrogasnoj djelatnosti. Ujedno je istaknuo samokritičnost rukovodstva, odnosno problem operativnog članstva kojeg nedostaje jer su mnogi članovi napustili mjesto, a samim time i dobrovoljno vatrogasno društvo, tako da je rad sveden na osnovno ispunjavanje obaveza. Daje podršku rukovodstvu i članovima za daljnje djelovanje i ostvarivanje svih zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na izvješće o radu Društva, gdje je istaknuo manjak mladih članova zbog odlaska za poslom, međutim u tom pogledu DVD Tiborjanci ispunjavaju sve zadane zadatke i osnovne potrebe koje od njih zahtjeva VZG Belišće. Ukratko je upoznao prisutne o Izmjenama i dopunama Zakona o vatrogastvu, te da će od 01.01.2020. godine odlukom Vlade RH djelovati Središnji državni ured za vatrogastvo, a ujedno bi do tada trebao biti donešen novi Zakon o vatrogastvu. Na kraju poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu, sa željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Na kraju se predsjedavajući g. Siniša Mandić zahvalio prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.