Održana izvještajna godišnja skupština DVD-a Gat

2 minuta/e za čitanje

U subotu 7. ožujka 2020. godine u prostorijama Društvenog doma Gat održana je izvještajna godišnja skupština DVD-a Gat uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Tiborjanci, Bistrinci, Veliškovci, Marijanci, Baranjsko Petrovo Selo i Petlovac), te operativnih i pričuvnih članova DVD-a Gat.

Skupštini DVD-a Gat nazočio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, koji tijekom godine prati rad DVD-a na području Grada Belišća.

Predsjednica DVD-a Ljerka Vučković prisutnima je iznijela Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Gat u 2019. godini, te Planove rada i financija za 2020. godinu.

Nakon usvojenih Izvješća za 2019. godinu i Planova za 2020. DVD-a Gat, dana je riječ gostima.

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić pozdravio je sve prisutne u ime gradonačelnika i svoje osobno ime, te istaknuo zadovoljstvo što je u prisustvu vatrogasaca, jer uloga vatrogasaca i njihovo djelovanje u društvo je veoma bitno, a što se ističe u rješavanju nastalih nepogoda, te također u društvenom životu svakog mjesta. Djelovanje dobrovoljnih vatrogasaca je značajno kroz rad i animaciju mladih, te obuku svojih članova. Ističe zadovoljstvo s velikim brojem prisutnih mladih članova. Ističe potporu Gradske uprave u djelovanje vatrogasnih organizacija i nastojanje da urede i opreme vatrogasne domove za još bolji i uspješniji rad. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu i ostvarivanju svih zacrtanih ciljeva.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG Belišće i osvrnuo se na izvješće o radu Društva koje je izneseno veoma iscrpno, što opisuje zajedništvo i požrtvovnost svih članova u radu i postizanju rezultata u 2019. godini. Istaknuo je pozitivnu strukturu članstva, gdje se kroz osposobljavanja vatrogasnih kadrova svake godine uključuju članovi DVD-a Gat, što pokazuje konstantan rad s mlađim članovima koji ulaze u operativno članstvo, a posebno kroz provedbu takmičarskog duha. Ističe višegodišnju potporu Grada Belišća u ostvarivanju boljih uvjeta rada vatrogasaca, koja je prisutna kroz uređenje vatrogasnih prostora u svim mjestima. Ujedno se zahvaljuje članovima DVD-a Gat koji su uključeni u radu tijela VZG Belišće na velikom doprinosu u raspravama i donošenju odluka koje su ključne za rad i razvoj vatrogastva na području Grada Belišća.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju priznanja najzaslužnijim članovima, i to:

Zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio je:

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”:
  • Matej Gardilo,
  • Zdenko Novak i
  • Krunoslav Vučković

 

 1. Diploma za 10-godišnji uspješan rad u vatrogasnoj organizaciji:
  • Ana Kovačević,
  • Nikola Svrtan,
  • Sandi Maltar,
  • Ivan Guljaš,
  • Matko Koprivnjak,
  • Dario Kozina,
  • Martin Vučić i
  • Davor Keller

 

Nakon uručenih priznanja, predsjednica Ljerka Vučković zahvalila se prisutnima na nazočnosti i zaključila rad Skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.