Održana izvještajna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci

3 minuta/e za čitanje

U subotu 16. veljače 2019. godine u prostorijama Društvenog doma Bocanjevci održana je izvještajna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Marijanci i Nard), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bocanjevci.

Skupštini DVD-a Bocanjevci nazočio je potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća g. Zlatko Adjulović,  zapovjednik VZG Belišće g. Dubravko Čovčić, predstavnik savjeta za razvoj prigradskih naselja u Gradu Belišću za mjesto Bocanjevci g. Bojan Vuksanić i predsjednici udruga u mjestu: KUD “Šokadija” g. Davor Vuksanić, NK “Hrvatski Sokol” g. Siniša Repček, Muško pjevačko društvo “Pajdaš” g. Željko Vuksanić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bocanjevci i Financijsko izvješće u 2018. godini, te Planove rada i financija za 2020. godinu.

Nakon usvojenog Izvješća za 2018. godinu i Planova za 2020., dana je riječ gostima.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG Belišće i osvrnuo se na izvješće o radu Društva, gdje je u cijelosti opisan veliki rad i postignuti rezultati članova i uprave u 2018. godini. Istakao je pozitivne rezultate koji su postignuti u protekloj godini, a posebno u pogledu društvenog rada u mjestu, takmičarskim nastupima vatrogasnih ekipa. Posebna briga se vodi oko mlađeg naraštaja, što je perspektiva za zadržavanje i omasovljenje članstva, a ujedno voditelji su ti koji animiraju rad istih. Valja napomenuti angažman pojedinih članova na osposobljavanju i stjecanju viših zvanja, a također po prvi put Društvo ima licenciranog vatrogasnog suca, koji svojim znanjem može mnogo pridonijeti pravilnom radu takmičarskih ekipa, a ujedno i ostvarenje boljih rezultata. Tom prigodom je tajniku Društva, g. Milanu Strahincu, uručena iskaznica vatrogasnog suca izdana od Hrvatske vatrogasne zajednice. Iznio je novine oko preustoja vatrogastva u Republici Hrvatskoj i potrebu za donošenjem novog Zakona o vatrogastvu tijekom ove 2019. godine. Na kraju ovom rukovodstvu DVD-a Bocanjevci poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu, s željom za daljnje pozitivne rezultate.

U prigodnim riječima potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća, g. Zlatko Adjulović, pozdravio je prisutne u ime predsjednika Gradskog vijeća Grada Belišća i Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem. Pohvalio je rad ovog Dobrovoljnog vatrogasnog društva i istakao potporu Grada Belišća u djelatnostima vatrogasaca i ostvarivanju njihovih projekata. Na kraju je poželio daljnji uspješan rad i postizanje što boljih rezultata na ostvarivanju zacrtanog Plana aktivnosti.

G. Bojan Vuksanić ispred savjeta za razvoj prigradskih naselja grada Belišća pozdravio je prisutne goste i pohvalio je rad vodstva Društva, zahvalio se na odličnoj suradnji Društva sa samim povjerenstvom, te izrazio žaljenje što su mnogi operativni članovi napustili Društvo, odnosno otišli u druge sredine za poslom i pokušajem pronalaska boljeg života.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, zapovjednik DVD-a g. Josip Pavoković i predsjednik DVD-a g. Dražen Barić su uručili priznanja zaslužnijim pravnim subjektima i osobama koji su doprinijeli radu DVD-a Bocanjevci, i to:

1.      Tvrtki „PROBE“ Osijek,

2.      OPG „Vesna Tibinac“,

3.      Restoranu „Park“ Valpovo, i

4.      G. Stjepanu Strahinecu.

Nakon uručenih priznanja, predsjedavajući g. Milan Strahinec zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.