Održana izvještajna godišnja skupština DVD-a Bistrinci

2 minuta/e za čitanje

U subotu 2. ožujka 2019. godine u prostorijama Nogometnog kluba Bistrinci održana je izvještajna godišnja skupština DVD-a Bistrinci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Marijanci, Črnkovci, Novi Bezdan i Baranjsko Petrovo Selo), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bistrinaca.

Skupštini DVD-a Bistrinci nazočio je predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko, zapovjednik VZG Belišće g. Dubravko Čovčić i predstavnik savjeta za razvoj prigradskih naselja u Gradu Belišću za mjesto Bistrinci Rade Bagarić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bistrinci i Financijsko izvješće u 2018. godini, te Planove rada i financija za 2020. godinu.

Nakon usvojenih Izvješća za 2018. godinu i Planova za 2020. DVD-a Bistrinci, dana je riječ gostima.

U prigodnim riječima predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko se zahvalio na pozivu i čestitao na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provode u vatrogasnoj djelatnosti. Ujedno je istaknuo opsežan rad Društva tijekom cijele godine i aktivnosti koje se provode u ispunjavaju svih obveza. Istakao je potporu Gradske uprave Grada Belišća u ostvarivanju boljih uvjeta rada vatrogasaca, gdje je u planu uređenje Vatrogasnog spremišta u Bistrincima. Daje podršku rukovodstvu i članovima za daljnje djelovanje i ostvarivanje svih zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na rad Društva, koje ispunjava sve obveze po pitanju vatrogasnih intervencija i ostalih aktivnosti u djelokrugu vatrogasne djelatnosti. Također napominje potrebu stalnog osposobljavanje mladih članova za stjecanje osnovnih i novih saznanja o vatrogastvu. Upoznao je članove s promjenama koje su nastale u vatrogasnoj organizaciji po pitanju preuzimanja Sektora za vatrogastvo iz DUZS u okrilje Hrvatske vatrogasne zajednice i potrebe donošenja novog Zakona o vatrogastvu do kraja godine, a također naglašava osnivanje Središnjeg državnog ureda za vatrogastvo koji treba započeti s radom 1.1.2020. godine. Na kraju se zahvalio rukovodstvu na doprinosu u radu tijela VZG Belišće, te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu, sa željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi pristupilo se uručivanju uvjerenja i priznanja najzaslužnijim članovima, i to:

Zapovjednik VZG g. Dubravko Čovčić uručio je :

  1. Diplomu za stjecanje zvanja “Pripadnika vatrogasne mladeži”:
    • Emi Barić i Dori Ledinšćak
  2. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac I. klase”:
    • Draženu Podboju
  3. Diplomu za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 40 godina”:
    • Dušanu Petranoviću

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja, predsjedavajući g. Ivan Anić se zahvalio prisutnima na nazočnosti i zaključio rad skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.