Održana 140. redovna godišnja skupština DVD-a Belišće

4 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Održana 140. redovna godišnja skupština DVD-a Belišće
Loading
/

U subotu 27. siječnja 2024. godine u prostorijama DVD-a Belišće održana je 140. redovna godišnja skupština DVD-a Belišće uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a s područja VZG Belišće (Bistrinci, Bocanjevci, Vinogradci, Tiborjanci, Veliškovci i Gat) te operativnih i pričuvnih članova uz prisustvo vatrogasne mladeži DVD-a Belišće.

Skupštini DVD-a Belišće nazočila je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, uz prisustvo medija Belišćanskog lista i Gradskog radija Belišće.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Belišća i Financijsko izvješće u 2023. godini te Planove rada i financija za 2025. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

Zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće Dubravko Čovčić kroz svoje iznošenje o radu središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišća, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva na području grada Belišća, a što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije. Za najznačajnija događanja u 2023. godini iznosi donaciju autoljestava iz DVD Matrei in Osttirol iz Austrije, pokrajine Tirol, u sklopu projekta opremanje DVD-a na području Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, koju su potakli zapovjednik Zoran Pakšec i predsjednik Zdenko Čarapar, kojima se ovim putem zahvaljujemo. Na području mosta u Belišću održana je županijska vježba snaga Civilne zaštite županije Osječko-baranjske, gdje su dio aktivnosti obavljali članovi DVD-a Belišće i snage CZ grada Belišća. Također održana je zajednička vježba između središnje vatrogasne postrojbe Belišće i radnika DS Smitha Belišće na Papirnom stroju 2, gdje je obavljena koordinacija radnji pri intervencijama u industriji. Istaknute su i redovne i izvanredne dislokacije operativnih članova u Supetar na Braču i Pletarnicu te ispomoći kod poplava (Satnica Valpovačka).

Na kraju je naglasio nužno jačanje profesionalne jezgre u središnjim vatrogasnim postrojbama koje su predviđene Procjenom i Planom zaštite od požara jer novo vrijeme nosi nove zahtjeve i izazove na vatrogasnim intervencijama.

Budući je predsjednik Slavko Milekić na zadnjoj sjednici Upravnog odbora DVD-a podnio ostavku na funkciju predsjednika DVD-a Belišće iz osobnih i poslovnih razloga, obavljena je razrješnica za Slavka Milekića na navedenu funkciju i obavljen izbor novog Predsjednika. Na prijedlog Upravnog odbora DVD-a Belišće za Predsjednika DVD-a Belišće imenovan je Željko Čakalić – vatrogasni časnik I. klase.

Gospodin Slavko Milekić kao voditelj skupštine pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće Romanu Hudovernik, Tenu Đurđević, Dunju Kenđelić, Sonia Habusa i Marka Vrtarića da uz prisustvo zapovjednika DVD-a Dubravka Čovčića izreknu i potpišu prisegu za članstvo u DVD-u Belišće.

U prigodnim riječima zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković izrazila je zahvale i čestitke na postignutim rezultatima te napretku koje ovo društvo kroz svojih 140 godina postojanja postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području grada. Razumije nastale promjene na funkciji predsjednika koje su se dogodile zbog poslovnih obveza i ovim putem se puno zahvaljuje Slavku Milekiću na svemu onome što je doprinio razvoju društva i šire, a ujedno čestita novom predsjedniku Željku Čakaliću. Istakla je zahvalu na požrtvovnosti i nesebičnom radu operativnih vatrogasaca na vatrogasnim intervencijama, a posebno u radu s mladima. Posebno je istaknula važnost središnje vatrogasne postrojbe koja je nositelj operativnih aktivnosti, koju treba ojačati u kadrovskom smislu, što je propisano Procjenom i Planom ZOP-a grada Belišća, u nadi da će i drugi subjekti pripomoći tom cilju.

Potom je predsjedavajući Slavko Milekić najavio uručivanje uvjerenja o osposobljenosti za zvanje, gdje je zapovjednik VZG gospodin Dubravko Čovčić uručio:

  1. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”:
    • Romana Hudovernik, Tena Đurđević, Dunja Kenđelić, Soni Habus i Marko Vrtarić (Mirjam Crnoja nije mogla nazočiti dodjeli).
  2. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac I. klase”:
    • Andrijana Kitonić.
  3. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni dočasnik”:
    • Juraj Markota.

Na kraju se zapovjednik DVD-a Belišće Dubravko Čovčić u svoje osobno ime i članova DVD-a Belišće zahvalio gospodinu Slavku Milekiću na svemu onome što su zajednički kroz zadnjih 17 godina radili na razvoju ovog Društva i vatrogastva u cijelosti.

Slavko Milekić obratio se prisutnima te zahvalio svim članovima na podršci koju je imao, sa željom daljnjeg doprinosa za boljitak ovog Društva.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda, predsjedavajući gospodin Slavko Milekić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare