Održana 136. izvještajna godišnja skupština DVD Belišće

4 minuta/e za čitanje

U subotu 25. siječnja 2020. godine u prostorijama DVD-a Belišće održana je 136. izvještajna godišnja skupština DVD-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih DVD-a (Valpovo, Petrijevci, Donji Miholjac, Bizovac, Osijek Donji Grad, Retfala, Beli Manastir, Našice, Novi Bezdan, Kneževi Vinogradi, Viljevo, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Tiborjanci, Veliškovci i Gat), te operativnih i pričuvnih članova uz prisustvo vatrogasne mladeži DVD-a Belišća.

Skupštini DVD-a Belišće nazočio je zamjenik gradonačelnika g. Domagoj Varžić i predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije g. Nikica Mužević, zapovjednik županije Osječko-baranjske, g. Zdravko Cvenić i načelnik Policijske postaje Belišće g. Vlado Krznarić.

Dobru suradnju su potvrdili svojom prisutnošću ravnatelj Dječjeg vrtića „Maslačak“ g. Zdenko Glasovac, g. Danijel Holjevac, tajnik Lovačkog društva “Vepar”, g. Ivan Vajda, predsjednik Likovne udruge “Bel-Art”, g. Božidar Babić, predstavnik Radio kluba Belišće i gđa. Monika Đogaš, predstavnica “Društvo naša djeca” Belišće.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Belišća i Financijskog izvješće u 2019. godini, te Planove rada i financija za 2021. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

G. Slavko Milekić, predsjednik DVD-a Belišće i voditelj Skupštine pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće Daria Fletka i Josipa Bratuševca da uz prisustvo zapovjednika DVD-a Dubravka Čovčića izreknu prisegu za članstvo u DVD-u Belišće.

Potom se nazočnima obratio zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, koji je pohvalio rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva u svim aktivnostima na kojima se radi za boljitak zaštite od požara i na radu sa mladima koji su osnova za daljnji razvoj. Posebno je istaknuo važnost središnje vatrogasne postrojbe koja je nositelj operativnih aktivnosti kod vježbi Civilne zaštite, gdje uz ostale žurne službe uzajamno rješavaju sve zadaće.

U prigodnim riječima predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko izrazio je zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ovo društvo postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Također je istaknuo napredak u rješavanju pitanja prostora Vatrogasnog doma i energetske obnove istoga, gdje je sada u potpunoj funkciji za vatrogasne potrebe i zajednice. Posebno je istaknuo zahvalu na požrtvovnosti i nesebičnom radu operativnih vatrogasaca na vatrogasnim intervencijama, a posebno u radu s mladima.

Županijski zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije čestitao je svim operativnim vatrogascima na svim aktivnostima koje ovo Društvo ostvaruje i ističe da je ovo Društvo jedno od boljih u Osječko-baranjskoj županiji koje djeluje.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević pohvalio je rad DVD-a Belišća i središnje vatrogasne postrojbe, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva na području Grada Belišće, što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu VZO-BŽ.

Potom je predsjedavajući g. Slavko Milekić pristupio uručivanju priznanja, uvjerenje i nagrada najzaslužnijim članovima i to:

Voditelj vatrogasnog podmlatka i mladeži DVD-a Belišće, g. Željko Čakalić uručio je:

 1. Diploma “Pripadnik vatrogasne mladeži”:
  • Fran Magušić, Luka Čakalić, Marko Vrtarić, Marko Antolović, Sanja Stić, Katarina Pačarić, Iva Gavrić

 

Zapovjednik VZGB g. Dubravko Čovčić uručio je:

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”:
  • Ivan Šutalo, Dario Fletko, Noel Sušić, Luka Ledinšćak, Josip Bratuševac
 2. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac I. klase”:
  • Ivan Golić, Matija Fumić, Adrijan Koljši

 

Županijski vatrogasni zapovjednik g. Zdravko Cvenić uručio je:

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni časnik”:
  • Jasna Vrbanić, Mario Karapetrić, Željko Čakalić
 2. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni časnik I. klase”:
  • Anđelko Kiš
 3. Uvjerenje za specijalnost “Aparati za zaštitu dišnih organa”:
  • Ivan Šatović
 4. Uvjerenje za specijalnost “Strojar”
  • Ivan Kovačević
 5. Uvjerenje za specijalnost “Vezist”
  • Željko Čakalić, Anđelko Kiš, Ivan Vincetić, Mario Pernar, Dubravko Čovčić

 

Predsjednik VZOBŽ g. Nikica Mužević uručio je:

 1. Diploma za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 10 godina”:
  • Ivan Kovačević, Iva Golić, Ivan Šatović, Filip Sabo
 2. Diploma za 20 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 20 godina”:
  • Tomislav Lušenc
 3. Diploma za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 40 godina»:
  • Stjepan Pavoković

 

Voditelji vatrogasnog podmlatka i mladeži DVD-a Belišće g. Željko Čakalić s suradnicima Ivanom Šatović i Ivanom Golić uručio je:

 1. Zahvalnice i pokloni za aktivne članove vatrogasnog podmlatka:
  • Matea Miljković, Jakov Čakalić, Ivan Peroković, Niko Vrbanić, Marin Kovačević, Patricia Komarac, Ena Anočić, Nikola Baketarić
 2. Zahvalnice i pokloni za aktivne članove vatrogasne mladeži:
  • Fran Magušić, Marko Vrtarić, Petar Pocrnić, Luka Čakalić, Dora Ledinšćak, Klara Čakalić, Tomislav Hudovernik, Teo Peroković, Jan Kovačević, Lovro Magušić

 

Zapovjednik DVD-a Belišće g. Dubravko Čovčić uručio je:

 1. Kipić “Vatrogasac s ljestvama” za najaktivnijeg operativnog člana:
  • Mario Pernar

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja predsjedavajući g. Slavko Milekić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)