Održana 134. izvještajna godišnja skupština DVD-a Belišće

5 minuta/e za čitanje

U subotu 27. siječnja 2018. godine u prostorijama DVD-a Belišće održana je 134. izvještajna godišnja Skupština DVD-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih DVD-a (Valpovo, Donji Miholjac, Bizovac, Đakovo, Osijek Donji Grad, Osijek Gornji Grad, Retfala, Beli Manastir, Našice, Novi Bezdan, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Tiborjanci, Veliškovci i Gat), te operativnih i pričuvnih članova uz prisustvo vatrogasne mladeži DVD-a Belišće.

Skupštini DVD-a Belišće nazočila je izaslanica županije Osječko-baranjske županije Silva Wendling, zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević.

Dobru suradnju su potvrdili svojom prisutnošću Ivan Vajda, predsjednik Likovne udruge „Bel-Art“ i djelatnik „Vatroprometa“ Tomislav Zubčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Belišće i Financijsko izvješće u 2017. godini, te Planove rada i financija za 2019. godinu, koji su potom jednoglasno usvojeni.

S prigodnim riječima obratila se zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković. Naglasila je kako Grad Belišće, na čelu s gradonačelnikom g. Dinkom Burićem, predano stoji iza svojih vatrogasaca, posebno DVD-a Belišće kao središnje vatrogasne postrojbe. Zaželjela je nastavak predanog i marljivog rada u budućnosti, te što više mladih članova. Navodi kako su Grad i Društvo uvijek imali dobru suradnju, što se ogleda i u nedavno odobrenom natječaju u vrijednosti većoj od 2,6 milijuna kuna iz EU fondova kojim će se prostorije DVD-a Belišće dodatno unaprijediti, prvenstveno u smislu energetske uštede, kako bi odgovarale volji, trudu i radu koje dobrovoljni vatrogasci ulažu kako bi oplemenili život grada Belišća.

Potom se nazočnima obratila izaslanica župana Osječko-baranjske županije, Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije. Pozdravila je sve prisutne u ime Osječko-baranjske županije i župana g. Ivana Anušića. Slušajući izvješća, došla je do zaključka kako je DVD Belišće društvo koje doista odradi sve što zajednica pred njega stavi. Posebnu važnost dala je na stručno osposobljavanje i edukaciju kadrova, ali i uspjehe na vatrogasnim natjecanjima, što smatra dokazom da Društvo dobro radi. Navodi da će Osječko-baranjska županija, kao i do sada, pratiti DVD Belišće u svim aktivnostima jer su dobrovoljna vatrogasna društva segment vatrogastva bez kojega cijeli sustav ne bi mogao funkcionirati.

Potom se obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, koji se zahvalio svim gostima koji su se odazvali i time uveličali skupštinu, a domaćinima je čestitao na svemu što su do sada napravili kao središnja vatrogasna postrojba na području svoje zajednice, kao nositelj rada i razvoja vatrogastva na području grada Belišća, što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu VZO-BŽ, za koju navodi kako će nastaviti pratiti rad Društva u budućnosti jednakim intenzitetom, ako ne i bolje.

Predstavnik DVD-a Retfala, Pero Begovac, zahvalio se na gostoprimstvu i činjenici što je iz Belišća tijekom godina pet članova prešlo u DVD Retfala. Rekao je da je riječ o izvrsnim ljudima, te da su se lako i brzo uklopili u rad njihovog društva, što samo govori o kvalitetnom radu u samome DVD-u Belišće.

U ime tvrtke „Vatropromet“ prisutnima se obratio Tomislav Zubčić. Naveo je kako je imao priliku i čast raditi s vatrogascima DVD-a Belišće, te da ih, na temelju viđenoga, čeka svijetla budućnost. Zahvalio se na odličnoj poslovnoj suradnji, sa željom za daljnji napredak, te da oni kao partner u razvoju vatrogastva uvijek stoje na raspolaganju.

Prisutne je pozdravio predsjednik Udruge „Bel-Art“ Ivan Vajda. Zahvalio se na pozivu na skupštinu, te čestitao na izvrsnom radu. Također se zahvalio na dobroj međusobnoj suradnji kroz organizaciju likovnih kolonija na tematiku vatrogastva, gdje ističe nadu za daljnjom takvom suradnjom.

Nakon izrečenih pohvalnih riječi, g. Slavko Milekić, predsjednik DVD-a Belišće i voditelj Skupštine, pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće Jasnu Vrbanić, Adrijana Koljšia, Mateja Fumića i Filipa Sabu, koji su uz prisustvo zapovjednika DVD-a Dubravka Čovčića izrekli prisegu za članstvo u DVD-u Belišće.

Potom je predsjedavajući g. Slavko Milekić pristupio uručivanju priznanja, uvjerenja i nagrada najzaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG g. Dubravko Čovčić i predsjednik VZG g. Nikica Mužević uručili su:

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja „Vatrogasac“:
  • Jasna Vrbanić, Matej Fumić, Filip Sabo, Adrijan Koljši
 2. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja „Vatrogasac I. klase“:
  • Ivana Kristić, Ines Vidošić, Ivan Šatović
 3. Uvjerenje za specijalnost „Aparati za zaštitu dišnih organa“:
  • Jasna Vrbanić, Mario Pernar
 4. Uvjerenje o obuci u „Simulatoru plamenih udara“:
  • Jasna Vrbanić, Ivan Kovačević
 5. Brončana medalja za doprinos radu u vatrogasnoj organizaciji:
  • Željko Čakalić, Ivan Kovačević
 6. Diploma za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji „Spomenica za 10 godina“:
  • Adrijan Koljši, Matej Fumić, Luka Ledinšćak, Noel Sušić
 7. Diploma za 30 godina rada u vatrogasnoj organizaciji „Spomenica za 30 godina“:
  • Vedran Opačak, Dino Opačak, Dominik Nemec, Slavko Milekić, Anđelko Kiš
 8. Diploma za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji „Spomenica za 40 godina“:
  • Ivan Vincetić, Zaim Saljiji
 9. Diploma VATROGASNI VETERAN:
  • Jadranka Karapetrić
 10. Kipić „Vatrogasac“ za najaktivnijeg člana vatrogasnog podmlatka:
  • Mihael Vrtarić, Klara Čakalić
 11. Kipić „Vatrogasac“ za najaktivnijeg člana vatrogasne mladeži:
  • Luka Čakalić, Marko Vrtarić
 12. Kipić „Vatrogasac u krugu“ za najaktivniju operativnu članicu:
  • Jasna Vrbanić
 13. Kipić „Vatrogasac s djetetom“ za najaktivnijeg operativnog člana:
  • Željko Čakalić

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja, Ela Kunštek je pročitala pjesmu koju je napisao naš vatrogasni veteran Antun Sabo i oduševila prisutne.

Na kraju se predsjedavajući, g. Slavko Milekić, zahvalio prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

Preuzmi DVD-Belisce-Antun-Sabo.pdf [277KB]

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.