Dan hrvatskih branitelja grada Belišća 2017. godine

1 minuta/e za čitanje

Danas, 30. svibnja 2017. godine, u Belišću je po drugi put obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Belišća.

Cjelodnevni program započeo je u prijepodnevnim satima okupljanjem kod zgrade Gradske uprave.

Nakon toga su okupljeni krenuli prema spomen križu na belišćanskom groblju, gdje je bilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća, nakon čega je uslijedila misa u župnoj crkvi Sv. Josipa Radnika u Belišću.

U podne je u Centru za kulturu Sigmund Romberg održana svečana akademija, koju su glazbeno uveličali limena glazba Grada Belišća i pojedinačni solisti Glazbene škole Belišće. Prisutnima su se obratili predstavnici udruga branitelja, te zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak.

Od 13 sati započelo je prigodno druženje hrvatskih branitelja, članova obitelji poginulih i nestalih branitelja i ostalih sudionika uz prigodan program i zajednički ručak na Gradskom bazenu Belišće, a ondje su se prezentacijom svoga rada predstavili pripadnici vojske, policije, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, HGSS-a, Crvenog križa i VZG Belišća.

VZG Belišće sa svojim predstavnicima iz 7 članica DVD-a obilježilo je ovaj značajan događaj, s obzirom da su i vatrogasci kroz razne svoje aktivnosti bili sudionici toga vremena.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.