Članovi DVD-a Belišće obilježili Dan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca

2 minuta/e za čitanje

Povodom Dana Sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, 4. svibnja 2017. godine u dopodnevnim satima DVD Belišće je obilježilo posjetom dječjem vrtiću „Maslačak“ u Belišću.

U dvorišnom prostoru vrtića za okupljene mališane i njihove tete prezentirana je vježba s vatrogasnim vozilom i korištenje vatrogasnih mlazeva. Ujedno su djeca imala priliku vidjeti vatrogasce u zaštitnim intervencijskim odjelima i opremom za disanje koju koriste na požarnim intervencijama, što ih je veoma zanimalo uz mnogobrojne upite, a poneki mališani su se okušali u korištenju vatrogasne opreme.

U 14:00 sati sa predstavnicima Vatrogasne zajednice grada Belišća i ostalim predstavnicima DVD-a nazočili su na prijemu u Gradskoj upravi povodom Dana Sv. Florijana, gdje je prisutne vatrogasce primio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

G. Varžić je na početku pozdravio nazočne vatrogasce, te naglasio važnost vatrogasaca kao okosnice Stožera civilne zaštite i značajne uloge vatrogasaca u našoj društvenoj zajednici, gdje nesebično daju svoje vrijeme i trud za rješavanje svih nastalih nedaća. Istaknuo je iznimno veliku važnost rada s podmlatkom u svim društvima, što predstavlja svijetlu budućnost vatrogasnog djelovanja na našem području.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević u ime vatrogasaca zahvalio se Gradu Belišću na srdačnom prijemu i podršci koju Grad pruža za rad Dobrovoljnih vatrogasnih društava, gdje će vatrogasci i dalje nastojati nesebično i požrtvovno raditi za dobrobit svojih sugrađana.

U večernjim satima članovi DVD-a Belišće u svečanim odorama prisustvovali su svetoj misi u crkvi Sv. Josipa Radnika u Belišću, gdje je na početku mise prisutne vatrogasce pozdravio fra. Branko uz kratki osvrt i biografiju sveca Florijana.

Nakon večernje svete mise članovi DVD-a Belišće u prostoru vatrogasnog doma održali su skroman domjenak uz uvodnu riječ predsjednika Slavka Milekića i zapovjednika Dubravka Čovčića koji su čestitali Dan Sv. Florijana i zahvalili se svim članovima na dobrovoljnom radu i trudu koji ostavljaju za boljitak ovog vatrogasnog društva, gdje je kao gost nazočio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.