Održana redovna skupština DVD-a Veliškovci

4 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Održana redovna skupština DVD-a Veliškovci
Loading
/

U Hrvatskom domu u Veliškovcima u subotu, 17. veljače 2024. godine, održana je 98. redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci.

Uz nazočnost velikog broja članstva DVD-a Veliškovci kao i predstavnika Dobrovoljnih društava s područja grada Belišća, te iz Našica, Marijanaca i Petrijevaca, skupštini su nazočili predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević i Dubravko Čovčić te predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko.

Na sjednici se osvrnulo na rad Društva u protekloj 2023. godini koju su ponajprije obilježile mnogobrojne aktivnosti, a posebno uzastopni sedmi plasman po redu ženske ekipe mladeži na Državno vatrogasno natjecanje koje je održano u Novalji na Pagu. I protekle godine radilo se na osposobljavanju vatrogasnih kadrova i usavršavanju specijalnosti, a posebno valja istaći i prvu članicu koja je obavila prekvalifikaciju za profesionalnog vatrogasca (Barbara Svrtan). Uz mnogobrojne društvene aktivnosti, obilježavanje Dana sv. Florijana, sudjelovanje u Tijelovskoj procesiji, akciji „Volim Belišće, ali čisto“, propagiranje vatrogastva kod predškolskog i školskog uzrasta, organizacije čobanijade i pokladne zabave, sve su dokaz dobre organizacije. Protekla 2023. godina završila je s velikom donacijom vozila za prijevoz osoba i opreme u sklopu projekta Tirol iz Austrije, gdje je ujedno na kraju Skupštine obavljena posveta vozila.

Predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko u svom obraćanju pozdravio je sve prisutne članice i članove DVD-a Veliškovci i sve goste u ime gradonačelnika Grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. Pohvalio je veliki broj mladeži i djece u radu DVD-a koja predstavljaju budućnost Društva i rezultate koje postižu. Pohvaljuje navedenu donaciju vozila, što će uvelike pripomoći boljem radu Društva. Čestitao je DVD-u Veliškovci na svemu što rade, posebice na svim aktivnostima koje pružaju za djecu i mlade te poželio puno uspjeha u budućnosti.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Belišća Dubravko Čovčić pozdravio je sve prisutne i pohvalio rad Društva, a posebno žensku ekipu mladeži DVD-a Veliškovci koja je po sedmi puta predstavljala ekipu s područja VZG Belišća i VZOBŽ na Državnom natjecanju. Također u ime Predsjednika i Zapovjednika VZOBŽ Zdenka Čarapara i Zorana Pakšeca pozdravlja sve prisutne i prenosi zahvale na dobroj pripremi i prezentaciji DVD-a Veliškovci prilikom posjeta delegacije iz Tirola u sklopu projekta donacije vozila. Zbog opadanja broja operativnih članova u društvima pozvao je mlade članove da se uključe u program prekvalifikacija za profesionalnog vatrogasca koji djeluje u ispostavi Državne vatrogasne škole u Osijeku, što će ujedno osigurati kvalitetniju strukturu članstva. Pohvaljuje članicu Barbaru Svrtan na svom školovanju i sudjelovanju na dislokaciji u sklopu ženske ekipe u Supetru na Braču, i ujedno što je odradila posao sezonskog vatrogasca. Cjelokupan rad Društva je kvalitetan, što je doprinos i vodstva Društva i samih članova. Želi puno uspjeha u daljnjem napredovanju i postizanju dobrih rezultata.

Sama sjednica je bila prigoda gdje su predsjednik i zapovjednik DVD-a Veliškovci, Dinko Galinović i Josip Kozina, uručili zahvalnice ekipi ženske mladeži (Ivana Potočki, Miley Majdenić, Nika Sinković, Vlatka Lovrenčić, Maja Gardilo, Marta Stanić, Klara Jurina, Lucija Đurkić, Ira Zajed i Katarina Gregić), voditeljima (Darko Šćurec, Tena Harkanovac, Vesna Kozina i Stella Antonina) i osobama (Marko Anić i Dražen ZajecI) koji su sudjelovali u organizaciji i boravku na 15. Državnom vatrogasnom natjecanju u Novalji.

Ujedno su uručena priznanja DVD-a Veliškovci za doprinos u radu Ivanu Vidoviću, Željku Turaliji i Kristini Glavaš.

Potom je predsjedavajući Dinko Galinović najavio uručivanje priznanja i uvjerenja o osposobljenosti za zvanja, gdje je Zapovjednik VZG gospodin Dubravko Čovčić uručio:

 1. Zahvalnicu VZOBŽ za sudjelovanje na poplavama u 2023. godini:
  • Josip Kozina, Ivan Kuhar, Darko Šćurec, Ivan Torjanac, Danijel Đurkić, Matej Plećko, Marko Vorih, Petar Jagodić.
 2. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”:
  • Tihana Majdenić.
 3. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni dočasnik I. klase”:
  • Matej Plećko.
 4. Diplomu i uvjerenje za stjecanje specijalnosti “Bolničar”:
  • Barbara Svrtan.
 5. Diplomu i uvjerenje za stjecanje specijalnosti “Spašavanje pri tehničkim intervencijama”:
  • Barbara Svrtan.
 6. Diplomu za “Operator na modulu 3 i 5”:
  • Barbara Svrtan.
 7. Diplomu za 20 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 20 godina”:
  • Darko Šćurec.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda predsjedavajući gospodin Dinko Galinović zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare