Održana redovna skupština DVD-a Gat

2 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Održana redovna skupština DVD-a Gat
Loading
/

U subotu 9. ožujka 2024. godine u prostorijama Društvenog doma Gat održana je redovna skupština DVD-a Gat uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Veliškovci, Tiborjanci i Bistrinci) te operativnih članova Društva.

Skupštini DVD-a Gat nazočio je pročelnik ureda gradonačelnika Domagoj Varžić i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, koji tijekom godine prati rad DVD-a na području Grada Belišća.

Predsjednica DVD-a Ljerka Vučković prisutnima je iznijela Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Gat u 2023. godini te Planove rada i financija za 2025. godinu.

Nakon usvojenih Izvješća za 2023. godinu i Planova za 2025. godinu DVD-a Gat, dana je riječ gostima.

Pročelnik ureda gradonačelnika Domagoj Varžić pozdravio je sve prisutne u ime Gradonačelnika i svoje osobno ime te istakao zadovoljstvo što je u prisustvu vatrogasaca jer je uloga vatrogasaca i njihovo djelovanje u društvu veoma bitna, a što se ističe u rješavanju nastalih nepogoda, te također u društvenom životu svakog mjesta. Djelovanje dobrovoljnih vatrogasaca je značajno kroz rad i animaciju mladih te obuku svojih članova. Ističe zadovoljstvo s velikim brojem prisutnih mladih članova. Ističe potporu Gradske uprave u djelovanje vatrogasnih organizacija i nastojanje da urede i opreme vatrogasne domove za još bolji i uspješniji rad. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu i ostvarivanju svih zacrtanih ciljeva, a posebno obilježavanje 100 godina postojanja.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG Belišće i osvrnuo se na izvješće o radu Društva koje je izneseno veoma iscrpno, što opisuje zajedništvo i požrtvovnost svih članova u radu i postizanju rezultata u 2023. godini. Istakao je pozitivnu strukturu članstva, gdje se kroz osposobljavanja vatrogasnih kadrova svake godine uključuju članovi DVD-a Gat, što pokazuje konstantan napredak članstva. Ističe projekt Tirol nabavke vozila u organizaciji Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, gdje je VZG Belišće prepoznata kao dobar početak realizacije projekta u Županiji.

Na kraju se zahvalio rukovodstvu na doprinosu u radu tijela VZG Belišće te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu, s željom za puno osobnog zdravlja i mira te okupljanje na obilježavanju 100. godišnjice DVD-a Gat.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi pristupilo se uručivanju uvjerenja o osposobljenosti članova, i to:

Zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio je:

  1. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni dočasnik”:
    • Zdenko Novak.
  2. Diplomu za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 40 godina”:
    • Željko Katušić.
  3. Zahvalnicu VZOBŽ za sudjelovanje na poplavama u 2023. godini:
    • Željko Katušić, Mauro Jurkin, Mirko Marković, Igor Suntašić i Florijan Stanić.

Nakon uručenih uvjerenja i diploma predsjedavajuća Ljerka Vučković zahvalila se prisutnima na nazočnosti i zaključila rad skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare