Nastup DVD-a Belišće na 12. Međunarodnoj utrci vatrogasaca na Malom Lošinju

2 minuta/e za čitanje

Na 12. Međunarodnoj utrci vatrogasaca i 9. Euro kupu profesionalnih vatrogasaca koji su održani 8. listopada 2022. godine u uvali Čikat, pješčana plaža u Malom Lošinju, sudjelovalo je 30 vatrogasnih postrojbi DVD-a i JVP-a iz Slovenije i Hrvatske sa ukupno 180 sudionika raspoređenih u 5 uzrasnih kategorija od 4 do 99 godina.

Utrka se održala na stazi u dužini od 8 km koja prolazi rubnim dijelovima šume uz samo more te povezuje dvije atraktivne lošinjske uvale, Čikat i Sunčanu uvalu.

Najuspješniji među vatrogascima na stazi dugoj 8 km bio je Saša Horvat iz VSU Žiškovec sa vremenom 31:11, dok je kod žena to bila Ivana Zeljko VSU Žiškovec sa vremenom 36:50.

Posebni značaj ovoj utrci dala je, danas možda jedna od najvećih promotorki vatrogastva i velika humanitarka, Jasmina Kadija iz JVP Zagreb, koja je dionicu od 8 km istrčala u kompletnoj opremi za strukturne požare noseći dišni aparat sa maskom na glavi. Jasmina je inače sudionik vatrogasne utrke na Lošinju, ali je ovo prvi put da sudjeluje u kompletnoj opremi s kojom inače sudjeluje na utrkama, kako u Hrvatskoj tako i izvan Hrvatske. Svojim nastupom oduševila je i ostavila bez daha mnogobrojne goste i promatrače koji su se zatekli na samoj utrci.

U ukupnom plasmanu glavne utrke u kategoriji muških i ženskih natjecatelja g. Slavko Milekić, član DVD-a Belišća, zauzeto je 55. mjesto od 84 natjecatelja.

Posebno treba istaći sudjelovanje članice podmlatka DVD-a Belišće Ane Milekić, koja je istrčala dionicu od 600 metara u kategoriji djece od 7 do 9 godina, gdje je zauzela odlično 4. mjesto od 18 sudionika, što je lijepa prezentacija DVD-a Belišće diljem Hrvatske.

Ova utrka bila je vrlo atraktivna, s mnogo raznolikosti (visinske razlike na stazi) i uvjeta za trčanje, što je doprinijelo uspješnom rezultatu naših članova koji su nas predstavljali na renomiranom natjecanju.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)