Članovi DVD-a Belišće na “1. Vukovar Half Marathon”

1 minuta/e za čitanje

Vukovar Half Marathon naziv je prvog polumaratona koji je održan 01. lipnja 2019. godine, a biti će zapamćen kao datum kada je održan prvi vukovarski polumaraton koji se održao u sklopu manifestacije VukovArt – Luka umjetnosti 2019.

Specifičnost polumaratona je u tome što odiše umjetnošću jer je ruta kojom se trčalo obuhvaćala gotovo sve murale koji postoje u gradu.

Uz polumaraton održana je i utrka za građane dužine pet kilometara, gdje su obje utrke okupile oko 900 sudionika iz Vukovara, cijele Hrvatske, ali i inozemstva.

Na utrci koja je privukla mnoge sudionike okupljaju se mnogobrojni sportaši i rekreativci, a u trci od 21 kilometar nastupila su i naša dva člana DVD-a Belišća, Zdenko Cerovečki i Slavko Milekić.

„I na ovaj način želimo poslati poruku mladima, ali i svima nama ostalima, da je sport zdrav i da se njime trebamo baviti zbog sebe i svog zdravlja, svojih obitelji i šire zajednice. Sport nam omogućuje da budemo među ljudima, gdje u pravilu vlada dobro raspoloženje i dobra „vibra“ – rekao je gradonačenik Vukovara Ivan Penava koji je i sam bio sudionik utrke na pet kilometara.“

Zapovjednik
DVD-a Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.